Veliko ime u HNL-u

Gattuso novi trener Hajduka

Kako pišu mediji u Hrvatskoj, definitivno najveće trenersko ime koje se pojavilo u HNL-u, iako možda ne treba zaboraviti niti legendarnog Osvalda Ardilesa koji je jedno vrijeme bio na klupi Croatije, danas Dinama.
Sport / Nogomet | 12. 06. 2024. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 2021. godine kada je napustio Napoli, Gennaro Gattuso je vodio Valenciju (22 utakmice), nakon toga Marseille dvije više. Gattuso je na klupi Marseillea "izdržao" tek nešto manje od pet mjeseci, nakon što je u rujnu 2023. godine zamijenio Marcelina.

Nije se proslavio. Osvojio je 35 bodova, ekipu je ostavio na devetom mjestu. Od veljače je bio bez posla. Sada će ponovo na klupu i to Hajduka. Mnogi su bili uvjereni kako je Ivan Jurić sigurna oklada, međutim, dogovor nije postignut, pa je Gattuso stigao na Poljud.

Kako pišu mediji u Hrvatskoj, definitivno najveće trenersko ime
koje se pojavilo u HNL-u, iako možda ne treba zaboraviti niti legendarnog Osvalda Ardilesa koji je jedno vrijeme bio na klupi Croatije, danas Dinama.

"HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom danas može potvrditi kako će našu prvu momčad u novoj sezoni voditi legendarni Gennaro Gattuso! S Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u Split stiže sljedećeg tjedna, na početku priprema prve momčadi, kada ćemo ga i službeno predstaviti na Poljudu. Kao trener posljednji angažman imao je vodeći francuskog velikana Olympique Marseille s čije klupe je otišao u veljači ove godine. U Španjolskoj je prethodno vodio Valenciju, a prije toga Fiorentinu, Napoli i Milan gdje je tada kao igrača vodio našeg sportskog direktora Nikolu Kalinića. Na samom početku trenerske karijere nakon epizode u Švicarskoj bio je šef stručnog stožera Palerma, zatim grčke OFI Crete te talijanske Pise.

SuperSport HNL bit će sedma po redu liga u kojoj obnašati funkciju glavnog trenera, a Hajduk njegov deveti klub. Sredine i klubovi u kojima je do sada radio poznate su kao iznimno zahtjevne, međutim do sada je u svojoj nogometnoj i trenerskoj karijeri dokazao kako je iznimno otporan na visoki pritisak i očekivanja kojima je bio izložen.

S Napolijem je 2020. godine osvojio kup Italije u finalu protiv Juventusa te na taj način okončao dugogodišnji trofejni post velikana iz Napulja", stoji u priopćenju Hajduka.

Ljubitelji nogometa, Gattusa pamte kao velikog fightera na terenu, radnika, trkača. Na terenu danas kao trener najviše inzistira na velikoj disciplini i trci. Njegov nogomet nije napadački, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti
u okruženje velikog pritiska.

Kopirati
Drag cursor here to close