S dva igrača više

Andrija Drljo briljirao, eurogolom donio Želji dramatičnu pobjedu

Nogometaši Željezničara plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine. Željezničar je u osmini finala na Grbavici pobijedio ekipu Leotara iz Trebinja sa 2:1 i izborio plasman među osam najboljih ekipa u Kupu.
Sport / Nogomet | 18. 02. 2023. u 18:37 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željezničar je dominirao tijekom cijele utakmice, imao je i dva igrača više na terenu, ali je do pobjede došao tek u finišu utakmice zahvaljujući eurogolu Andrije Drlje, pojačanja u zimskom prijelaznom roku.

Domaći su od početka krenuli napadački, ali su se prvi ipak radovali gosti iz Trebinja, koji su u 29. minuti poveli golom Aćimovića.

U nastavku susreta Željezničar je nastavio sa napadima, a Drljo je dva puta pogađao okvir gola. U 39. minuti penal za Željezničar. Đurić je rukom zaustavio loptu nakon šuta Krpića, sudac mu je pokazao crveni karton te dosudio najstrožu kaznu, a siguran sa 11 metara bio je Štilić za izjednačenje.

U 60. minuti i Prusina je dobio crveni karton te je Željezničar posljednjih pola sata imao dva igrača više. Uprkos velikoj prednosti na terenu domaći su se mučili u pronalaženju puta ka golu, a najbliži je bio Krpić koji je u 68. minuti pogodio prečku.

Trener Mulalić sve karte je ubacio u napad, u igru je uveo i Armina Hodžića koji se uz Krpića vratio na Grbavicu u zimskom prijelaznom roku. No, rezultat se nije mijenjao do 87. minute, kada je Andrija Drljo sa dvadesetak metara snažno šutirao i pogodio rašlje za veliku radost na Grbavici i plasman Željezničara u četvrtfinale.

Kopirati
Drag cursor here to close