Pred utakmicu protiv Ukrajine

Tahirović: Ostali smo dužni navijačima

"Imamo svi dobar osjećaj, svi smo motivirani, ovo je možda najvažnija utakmica koju sam ikada odigrao, i nadam se da će poslije toga biti i druga najvažnija", kaže Tahirović.
Sport / Nogomet | 19. 03. 2024. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se neka reprezentacija može pohvaliti nastupima u baražu onda je to Ukrajina. Pet puta su igrali baraž za Svjetsko prvenstvo,
ovo će im biti treći za Europsko. Ovo je za selekcije BiH peti baraž.

Dva puta je protivnik bio Portugal, jednom Republika Irska, jednom Sjeverna Irska. Niti jednom BiH nije prošla dalje. Igra, rezultati u cijelom ciklusu, atmosfera oko reprezentacije, ne ostavljaju previše prostora za optimizam. Protivnik je jak, kvalitetan, ako bismo mogli povući neku paralelu, odmah ispod Portugala, daleko bolji od Slovačke, Luksemburga, Islanda, poznanika iz ovog ciklusa. Reprezentativci su se počeli okupljati u ponedjeljak.

Danas je pred novinare izašao Benjamin Tahirović iza kojeg je poprilično teška sezona u dresu Ajaxa. Jer se kompletna ekipa mučila, bježala s dna tabele.

"Imamo svi dobar osjećaj, svi smo motivirani, ovo je možda najvažnija utakmica koju sam ikada odigrao, i nadam se da će poslije toga biti i druga najvažnija. Svi smo motivirani i ulazimo 100 % s mentalitetom da možemo pobijediti i ostvariti uspjeh. Ja mislim da Ukrajinci imaju dobru ekipu, dobre igrače, ali i mi imamo kvalitetu, dobre mlade igrače, iskusne igrače, dobar balans. Kako rekoh, ulazimo u utakmicu 100 % s mentalitetom pobjednika, respektiramo ih, ali se ne bojimo i vjerujem da ih možemo pobijediti. Sigurno da smo ostali dužni navijačima. Oni su tu svaku utakmicu, daju nam podršku, naš 12. igrač. Kvalifikacije nisu bile takve kakve su bile, a kao što je i izbornik rekao svi smo zajedno, kompaktni i da možemo ostvariti svoj cilj. Dobra smo ekipa, nikog se ne bojimo i vjerujemo u sebe" kaže Tahirović.

Kopirati
Drag cursor here to close