Poraz BiH

Švedska uvjerljiva u prvoj utakmici

Trećeplasirana reprezentacija sa posljednjeg Svjetskog prvenstva je opravdala očekivanja, iako je u igri reprezentacija BiH bilo dobrih intervala, posebno u prvom dijelu.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2024. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska nogometna reprezentacija BiH nije uspjela izbjeći poraz u prvoj utakmici baraža za ulazak u A Diviziju UEFA-ine Lige nacija. U prvoj utakmici igranoj u Zenici, Švedska je slavila sa sigurnih i čistih 5:0.

Trećeplasirana reprezentacija sa posljednjeg Svjetskog prvenstva
je opravdala očekivanja, iako je u igri reprezentacija BiH bilo dobrih intervala, posebno u prvom dijelu. Nažalost po reprezentaciju BiH, golovi su primljeni u najgorem mogućem trenutku, u prvom dijelu.

Na otvaranju i zatvaranju. Igračica Hammarbyja, Madelen Janogy je postigla dva gola. Jedan u šestoj drugi u 41. minuti.  Između ta dva gola, jednu priliku je imala Maja Jelčić, dok je Jelena Gvozderac odlično intervenirala ispred Blackstenius u 18. minuti. Utakmica je definitivno prelomljena u posljednjih desetak minuta.

Filippa Angeldahl koja igra za Manchester City je povisila na 0:3 u 76.minuti, nakon čega se igra reprezentacije BiH počela polako raspadati. Pauline Hammarlund postiže četiri minute kasnije gol za 0:4, dok se za konačan rezultat pobrinula Anne Anvegard u 86. minuti, iako je gol zvanično pripisan Jeleni Gvozderac s obzirom da se lopta odbila od golmana reprezentacije BiH i završila u mreži. Revanš je na programu 28. veljače u 18:00 sati u Stockholmu.

Kopirati
Drag cursor here to close