Ženska reprezentacija danas protiv Švedske

Hurem: Znamo protiv koga igramo

"Ono što nas raduje, to je naša igra i naš kvaliteta koji smo pokazali kroz prethodne utakmice Ligu nacija. Tu smo zato što smo igrali dobro, mišljenja je Samira Hurem izbornik.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2024. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska nogometna reprezentacija BiH, danas u Zenici, igra prvu utakmicu baraža za ulazak u A Ligu nacija. Ždrijeb je bio poprilično neugodan, protivnik je Švedska, jedna od ponajboljih svjetskih selekcija. Na posljednjem Svjetskom prvenstvu, Švedska je osvojila treće mjesto.

To nije najbolji rezultat ove selekcije koja je još tri puta bila treća, dok je 2003. godine poražena u finalu. Naravno, dosta stvari se promijenilo kada je u pitanju reprezentacija BiH, jer su pojedine reprezentativke realizirale transfere. Gloria Slišković je u Juventusu, Marija Ana Milinković i Maja Jelčić su u Interu, tu su igračice koje igraju u Turskoj, Danskoj, Švicarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, ali opet, Švedska je veliki favorit u ovim duelima.

"Kod nas uvijek vlada smijeh i dobra atmosfera, ali na terenu, naravno, uradimo ono što najbolje znamo i što se očekuje od nas. Što se tiče utakmice koja slijedi, neće biti lako te pripremamo se psihički i fizički koliko možemo. Ipak, mi smo svoj cilj ispunile i ovo je jedan samo poticaj za sve ono što smo do sada uradili, jer je velika čast igrati protiv reprezentacije kao što je Švedska. Za mene nikad nema pritiska kad igram, tako da svaka utakmica je ono što najviše volim i radi čega treniram. Vaša podrška bi nam značila, nadam se da ćete nas podržati u velikom broju", kaže Maja Jelčić.

"Znamo s kim igramo. Igrale smo i ranije s njima, ali znamo gdje se i one nalaze i tko su one. Ali, ono što nas raduje, to je naša igra i naš kvaliteta koji smo pokazali kroz prethodne utakmice Ligu nacija. Tu smo zato što smo igrali dobro. Sve ono što očekujem od svojih igračica za ovaj dvomeč je da igraju dobro, da pokažu kvalitetu, jer ipak igramo utakmicu play-offa. Bez obzira protiv koga igramo, ona nama jako, jako puno znači i iskoristit ćemo svaki momenat da pokušamo iskoristiti bilo kakvu šansu”, naglasila je Samira Hurem, izbornik reprezentacije BiH.

Utakmica se igra danas s početkom u 13 sati, na terenu trening centra NS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close