Nakon pucnjave nedaleko od stadiona

Šveđani u strahu nisu izašli na teren

"Dobili smo informaciju o napadu i pozvani smo na sastanak s belgijskom policijom i organizatorima", rekao je Martin Fredman, šef osiguranja švedskog nacionalnog tima.
Sport / Nogomet | 16. 10. 2023. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije osobe su ubijene večeras iz vatrenog oružja u Bruxellesu. Napad se dogodio u briselskom naselju Ieperlaan, u centru grada.
Prema belgijskim novinama Het Laatste Nieuws, napadač, koji je koristio automatsku pušku, pobjegao je s mjesta događaja.

Prema istim novinama žrtve su Šveđani. SkyNews je javio da su bili u dresovima švedske nogometne reprezentacije koja je večeras igrala protiv Belgije. Kada je ta informacija stigla do reprezentativaca Švedske oni su jednostavno odlučili zbog svoje sigurnosti ostati u svlačionici.

Video: Pucnjava u Bruxellesu

"Dobili smo informaciju o napadu i pozvani smo na sastanak s belgijskom policijom i organizatorima", rekao je Martin Fredman, šef osiguranja švedskog nacionalnog tima i dodao:

"Nismo željeli da Šveđani idu u grad u ovakvom stanju i stoga smo počeli utakmicu, no na kraju smo zajedno sa policijom donijeli odluku o tome da ne nastavimo susret".

U trenutku prekida rezultat je bio 1-1. Gosti su poveli u 15. minuti golom Viktora Gyökeres, a izjednačio je Romelu Lukaku iz jedanaesterca u 31. minuti. Navijači na stadionu kao i novinari su u tom trenutku zatvoreni unutar ograđenog prostora zbog sigurnosnih razloga.

Kopirati
Drag cursor here to close