Premiership

Sveci zakomplicirali život Topnicima, City ovisi sam o sebi

U prvoj utakmici 32. kola engleskog nogometnog prvenstva vodeći Arsenal i posljednji Southampton su podijelili bodove odigravši 3-3.
Sport / Nogomet | 21. 04. 2023. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Southampton je nakon manje od 15 minuta utakmice već imao prednost od 2-0, poroznost domaće obrane koristili su Alcaraz (1) i bivši napadač Arsenala Walcott (14).

Domaće je vrlo brzo potom na jedan pogodak zaostatka vratio Martinelli (20) nakon prodora i asistencije Sake.

U drugom poluvremenu Southampton se odlučio isključivo na obranu, no Arsenal nije uspijevao pronaći rješenje za taj 'bunker'. Štoviše, prilikom prvog 'izleta' na suparničku polovicu gosti su poveli sa 3-1.

Izborili su Sveci udarac iz kuta, a lopta je nakon odbijanca na prvoj vratnici pala točno na glavu usamljenog Ćalete-Cara (66) na drugoj stativi koji je s dva metra bez problema zatresao mežu.

Foto: The Athletic | Football / Duje Ćaleta-Car

Southampton je prednost od dva gola držao do pred sam kraj dvoboja, a onda su Oedegaard (88) i Saka (90) s dva brza pogotka uspjeli poravnati da bi Trossard u drugoj minuti sudačke nadoknade čak pogodio i gredu.

Imao je u obilatoj sudačkoj nadoknadi Arsenal još nekoliko prilika no ipak nije uspio kompletirati veliki preokret.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Vodeći Arsenal sada ima 75 bodova, pet više, ali i dvije utakmice više od drugog Manchester Cityja, dok je Southampton i dalje posljednji sa 24 boda, jednim manje uz utakmicu više od predzadnjeg Leicester Cityja, a tri manje od 17. Evertona i 18. Nottingham Foresta uz također jednu utakmicu više odigranu.

Kopirati
Drag cursor here to close