Premier League

Sveci u ludoj utakmici okrenuli Spurse

Utakmica za pamćenje u Londonu: Iako je desetak minuta prije kraja vodio 2-1, Tottenham je izgubio od Southamptona 3-2.
Sport / Nogomet | 09. 02. 2022. u 23:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kišnoj londonskoj večeri Tottenham je gotovo čitavu utakmicu imao pozitivnu poziciju protiv Southamptona.

Nakon što je njegovo rano vodstvo (autogol Bednareka u 18. minuti) poništio Broja u 23., domaćin je preko Sona opet poveo u 70. minuti.

Kad se činilo da bi bodovi mogli ostati u džepu Spursa, pojavili su se Elyounoussi i Adams koji su u 79. odnosno 82. minuti kreirali sjajan preokret Svetaca.

No tu nije bio kraj uzbuđenjima. U trećoj minuti sudačke nadoknade Bergwijn je izjednačio, ali VAR je poništio pogodak zbog zaleđa u kojemu se taj igrač nalazio.

Drugim uzastopnim porazom u Premier ligi Spursi ostaju na 36 bodova i sedmi su u poretku, dok je Southampton deseti s 28 bodova.

U preostalim susretima prvak Manchester City bio je siguran protiv Brentforda (2-0), a remizirali su Norwich - Crystal Palace (1-1) i Aston Villa - Leeds (3-3).

Građane su do 19. pobjede sezone odveli Riyad Mahrez golom iz penala u 40. minuti nakon što je Roerslev srušio Sterlinga te Kevin De Bruyne koji je u 69. pogodio za konačnih 2:0 poslije velike pogreške gostujućeg vratara Raye.

Norwich i Crystal Palace podijelili su bodove (1-1). Teemu Pukki doveo je domaćina u vodstvo već poslije 38 sekundi igre, što je bio najbrži pogodak ove sezone u Premier ligi, a izjednačio je Wilfried Zaha u 60. minuti.

Isti je igrač samo tri minute kasnije imao penal za vodstvo Palacea, ali se poskliznuo i promašio.

Aston Villa i Leeds su u sjajnoj utakmici 22. kola Premier lige odigrali 3-3.

Leeds je poveo već u 9. minuti preko Jamesa, da bi Villa od 30. do 43. na krilima Coutinha došla do 3-1.

Brazilac je zabio prvi gol, a onda asistirao za sljedeća dva Ramseyu. U drugoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela James je smanjio na 3-2.

Konačnih 3-3 postavio je Llorente u 63. minuti.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close