Pet do dvanaest

Juventusov dvojac potpisao za Tottenham

Velika nada švedskog nogometa Kuluševski (21), stigao je u Italiju prije 18 mjeseci za 44 milijuna eura kako bi postao jedan od predvodnika novoga Juventus, a sada ga prodaju pod sličnim financijskim uvjetima Tottenhamu.
Sport / Nogomet | 31. 01. 2022. u 22:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedski napadač Dejan Kuluševski i urugvajski veznjak Rodrigo Bentancur napuštaju Juventus iz Torina kako bi se pridružili londonskom Tottenhamu, objavila su dva kluba u ponedjeljak nekoliko sati prije kraja zimskog prijelaznog roka.

Velika nada švedskog nogometa Kuluševski (21), stigao je u Italiju prije 18 mjeseci za 44 milijuna eura kako bi postao jedan od predvodnika novoga Juventus, a sada ga prodaju pod sličnim financijskim uvjetima Tottenhamu.

Londonski klub će prvo platiti 10 milijuna eura za posudbu na 18 mjeseci, do lipnja 2023., a zatim će ga morati otkupiti, prema određenim sportskim kriterijima, za 35 milijuna eura, javila je Hina.

Bentancur (24) je u Torinu od 2017, a prodan je za odštetu od 19 milijuna eura, čemu se može dodati 6 milijuna eura bonusa vezanih uz sportske kriterije.

Ova dvojica igrača stižu kao pojačanja koje je tražio trener Spursa Antonio Conte, koji je imao priliku upoznati obojicu igrača u protekle dvije sezone u Serie A, a nije nevažno što će donijeti Juventusu nešto svježeg novca nakon uloženih 70 milijuna eura da se dovede srpski napadač Dušan Vlahović.

Oslobodili su i prostor u proračunu za švicarskog internacionalnog veznjaka Denisa Zakaria, a Juve bi se također trebao osloboditi velškog veznjaka Aarona Ramseya, koji će na posudbu u Glasgow Rangersu.

S druge strane, veznjak Tanguya Ndombelea iz Tottenham Hotspura vratio se u bivši klub Lyon na posudbu do 30. lipnja 2022. s opcijom otkupa za 65 milijuna eura.

Ndombele, koji se pridružio Spursima iz Lyona za klupski rekord od 73 milijuna dolara u 2019., nije uspio impresionirati u Engleskoj, a navijači su ga izviždali kada je zamijenjen protiv Morecambea u FA kupu ranije ovog mjeseca.

Stigao Švicarac

Švicarski veznjak Denis Zakaria (25), koji je četiri i pol sezone proveo u Borussiji Moenchengladbach, karijeru će nastaviti u Juventusu, objavili su klubovi.

Njemu je ugovor s Borussijom Moenchengladbach istjecao u lipnju i mnogi klubovi su čekali da mu istekne ugovor kako bi ga dobili kao slobodnog igrača bez odštete.

No, Juve je odlučio dovesti ga u zimskom prijelaznom roku i za to će platiti pet milijuna eura, te još dva do tri milijuna u bonusima.

Zakaria bi trebao biti zamjena za Rodriga Bentancura, koji odlazi u Tottenham.

Karijeru je počeo Servetteu (20142015), potom je igrao za Young Boyse (20152017), a od 2017. je u Borussijii Mönchengladbach za koju je skupio 146 nastupa i postigao 11 golova.

U dresu švicarske reprezentacije skupio je 40 utakmica uz tri gola.

Kopirati
Drag cursor here to close