Hercegovci u Dinamu

Šutalo: Pogriješio sam, ali trener mi vjeruje; Menalo: Ovo je strašna pobjeda

"Prvi gol primamo iz pogreške što težimo igri, meni to nije tragedija da se iz takve igre dogodi pogreška. Potom primamo gol u prvom napadu drugog poluvremena, jako se teško vratiti iz toga, ali svaka čast svima."
Sport / Nogomet | 04. 09. 2023. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo je na Opus Areni slavio 3:2 u derbiju 7. kola SuperSport HNL-a, a svoja su razmišljanja nakon susreta iznijeli Luka Menalo te Boško Šutalo.

"Strašna pobjeda koja nam psihološki puno toga donosi. Nismo bili u najboljem izdanju, ali stvarno smo na karakter okrenuli i uzeli tri boda. Kažem, psihološki nam ovo stvarno jako puno znači", uvodno je rekao Menalo te dodao:

"Prvi gol primamo iz pogreške što težimo igri, meni to nije tragedija da se iz takve igre dogodi pogreška. Potom primamo gol u prvom napadu drugog poluvremena, jako se teško vratiti iz toga, ali svaka čast svima."

Nije prvi put da Dinamo napravi ovakav preokret.

"Dugo sam vremena ovdje, navikao sam na dramatične utakmice, a ova ja možda i najdramatičnija koju sam iskusio u Dinamu."

Menalo se nada kako će ova tri boda donijeti mirniju atmosferu uoči idućih izazova.

"Jako je bitno da smo na pauzu od dva tjedna otišli s ovom pobjedom, nadam se da će sada oko nas biti malo pozitive da se što bolje pripremimo za iduće kolo."

Video: OSIJEK vs DINAMO 2:3 (7. kolo, SuperSport HNL 23/24)

Pred novinare je stao i Boško Šutalo.

"Tri boda su najbitnija, bili smo jako i umorni od Praga, ali na kraju smo pobijedili. Nepotrebna moja greška kod prvog gola donijela nam je nervozu, ali na kraju smo zasluženo pobijedili jer smo imali puno prilika."

Prvi gol pao je iz pogreške koju je skrivio upravo Šutalo…

"Težimo igri, dogodila se pogreška, ali nije nas omela. Pogriješio sam, bilo mi je teško jer se nakon godinu dana neigranja teško vratiti na teren. Nisam imao prilike vraćati formu kroz pripremne utakmice već sada protiv Rijeke, Sparte i Osijeka, ali ja ću se izvući iz ovoga radom i vratiti se u optimalnu formu koju sam imao prije ozljede. Sljedeća dva tjedna moram zapeti još jače da se fizički i psihički pripremim za sljedeću utakmicu."

No, unatoč svemu, trener Sergej Jakirović mu vjeruje.

"Teško je sada govoriti što se sve dogodilo, ali trener mi vjeruje jer mi je dao minutažu u bitnim utakmicama. Ovo mi je nakon Šibenika prošle sezone prvi puta da sam odigrao 90 minuta. Sad ću raditi maksimalno da dignem svoju formu i dokažem zašto me Dinamo doveo te da pobjedama se priključimo Hajduku u borbu za prvo mjesto", kazao je branič Modrih, prenosi SK.

Kopirati
Drag cursor here to close