HNL

Menalo donio pobjedu Dinamu u sudačkoj nadoknadi

U prvoj utakmici nove sezone SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Lokomotivu s 3:2 (2:2) pogotkom Luke Menala u drugoj minuti sudačke nadoknade.
Sport / Nogomet | 15. 07. 2022. u 22:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lokomotiva je povela s 0:2 golovima Sandra Kulenovića (4) i Ibrahima Aliyua (22), no Dinamo je preokrenuo s dva gola Josipa Drmića (25, 34) i jednim Luke Menala (90+1).

Prvo je pogrešku Theophile-Catherinea iskoristio je Sandro Kulenović. Lopta se odbila do njega i on ju je u četvrtoj minuti pospremio u mrežu za rano vodstvo.

U 15. minuti opet je zabio Kulenović, ali je nakon intervencije VAR-a pogodak poništen, zbog prekršaja Kulenovića na Ademiju.

No u 23. minuti sve je bilo čisto, povratna lopta je pronašla Aliyua, koji je pogodio za 0:2!

Ta akcija gostiju išla je preko posve indisponiranog Bočkaja, pa ga je Čačić već u 24. minuti zamijenio Drmićem. Ta izmjena pokazala se ključnom.

U 25. minuti Dinamo je smanjio na 1:2, a pogodak je zabio svježi Josip Drmić na ubačaj Špikića.

U 34. minuti sjajni Drmić izjednačio je na 2:2! Po desnoj strani probio se odlično Ivanušec i pronašao Drmića, koji rutinski trese mrežu.

U 78. minuti sudac Bel je nakon intervencije VAR-a umjesto žutoga Mariću pokazao izravan crveni karton zbog prekršaja na Ristovskom i Dinamo je u završnici imao brojčanu nadmoć.

U 84. minuti Menalo je opasno pucao iz okreta, no obranio je Santini, a dvije minute kasnije vratar Lokosa je fantastičnom intervencijom spriječio pogodak Ademija, kojeg je odlično proigrao Drmić.

Činilo se da je neminovna podjela bodova, no onda je Menalo u drugoj minuti sudačke nadoknade spasio Dinamo, koji je od 0:2 došao do pobjede 3:2 u prvom kolu nove sezone, javlja HRT.

 

Kopirati
Drag cursor here to close