Derbi u Osijeku

Dinamo gubio 0-2, a onda nakon dva VAR-jedanaesterca stigao do pobjede

Imao je Osijek 2-0 u 70. minuti, Dinamo je bio na konopcima, mnogi su već zaključili kako je kriza sve dublja i kako se ne vidi izlaz ni pod trenerom Jakirovićem.
Sport / Nogomet | 03. 09. 2023. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među navijačima Modrih zasigurno će se dugo pamtiti i prepričavati prvo Dinamovo gostovanje na osiječkoj Opus Areni.

Imao je Osijek 2-0 u 70. minuti, Dinamo je bio na konopcima, mnogi su već zaključili kako je kriza sve dublja i kako se ne vidi izlaz ni pod trenerom Jakirovićem.

Već na samom početku utakmice počele su nevolje za Dinamko. Boško Šutalo dao je loptu u noge Mierezu, on prihvatio poklon i odapeo s 18 metara, točno i neobranjivo u kut.

Osijek je nakon ranog vodstva i dalje bio opasniji, strpljivo su čekali Dinamove greške, uzimali 'ničije' lopte i prijetili Nevistiću. Vratar Dionama je uspio uloviti i obraniti tek udarac Bukvića, ostalo je fijukalo pokraj ili preko njega.

Dinamov trener Jakirović nije imao milosti, zamijenio je Emrelijem potpuno izgubljenog Mihajličenka, a u 40.minuti ozlijedio se Stefan Ristovski, morao je iz igre, u igru je ušao Moharrami.

Kad je Bukvić u prvoj minuti nastavka prošao po desnoj strani kraj Ljubičića i pogodio bliži Nevistićev kut, činilo se da Dinamo tone nepovratno. Asistent je bio sjajni Mierez.

Nakon udvostručenja vodstva nestali su osječki ubojiti napadi, nestalo je i agresije i čvrstine u igri, a Dinamo je pomalo preuzimao konce.

Moharrami je u 71. munuti centrirao na glavu Emrelija koji je smanjio na 2-1.

Krenuo je Dinamo po drugi gol i zabio ga! Baturina je želio ubaciti, Nejašmića je lopta pogodila u ruku, nakon reakcije iz VAR sobe, sudac Zebec dosudio je kazneni udarac.

Bruno Petković, u svom stilu, pomalo neozbiljno, izveo je 'panenku', Malenica zamalo i to stigao, ali lopta je ipak odsjela u mreži.

Nije ni tu bio kraj, voda je bila u ušima igrača Osijeka, u jednoj gužvi još jedna neopreznost igrača Osijeka, Mkrčtarjan je faulirao Perića. Dugo je trajala provjera iz VAR sobe, na kraju je i Zebec gledao snimku i presudio novi kazneni udarac za Modre-

Već duboku u nadoknadi... Naravno, bunili su se Osječani, polemike su trajale još neko vrijeme, ali, Petkovića to nije omelo. Opet je bio hladnokrvan izvođač za pobjedi u derbiju o kojem će se još dugo pričati.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close