Igra bez srca

Gradski derbi na Old Traffordu završio bez pobjednika

Momčad Ole Gunnara Solskjaera nakon razočaranja i ispadanja u Ligi prvaka tražila je iskupljenje u gradskom derbiju, ali za više od boda nisu imali snage. Jednako jalova bila je i ekipa Građana.
Sport / Nogomet | 12. 12. 2020. u 20:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikom gradskom derbiju Manchester United i Manchester City odigrali su bez golova 0:0 u utakmici koja nije ponudila ništa posebno s obzirom na imena igrača koji su istrčali na teren na Old Traffordu.

Bila je to utakmica 12. kola engleske Premier lige od koje s epuno očekivalo, ali na koncu mogu biti zadovoljni samo gledatelji - jer nisu mogli doći na ovu utakmicu. Nisu ništa posebno propustili...

Najbolju priliku propustio je Riyad Mahrez u 35. minuti, kad je De Gea obranio njegov udarac u situaciji jedan na jedan i to je zapravo bilo najzanimljivije u privih 45 minuta.

Na početku drugoga dijela dosuđen je jedanaesterac za domaće, nakon neopreznosti Kylea Walkera, ali je VAR na naknadno utvrdio da je bilo zaleđe u akciji nakon koje je dosuđen penal za domaće, tako da je Bruno Fernandes ostao uskraćen za šansu da postigne gol i Unitedu donese vodstvo.

Do kraja utakmice ekipe su se smjenjivale u napadu, no nije bilo izrazitih prilika, pa je meč završen rezultatom 0:0.

Kako je na meču pokazan tek jedan žuti karton, postaje jasnije o kakvom se gradskom derbiju radilo.

Mancehster United je na tablici sedmi sa 20 bodova, a Manchester City poziciju niže s jednim bodom manje.

U ovome kolu vrijedne su pobjede uknjižili Newcastle i Aston Villa. 

Nakon što je West Bromwich u prošlom kolu doživio katastrofu na domaćem terenu kod Crystal Palacea (1:5), Bilićeve trupe opet su upisale novi poraz.

Bolji od momčadi koju vodi hrvatski trener bio je Newcastle koji je slavio sa 2:1.

Svrake su došle u vodstvo na St.James Parku nakon samo 20 sekundi igre, strijelac je bio Miguel Almiron, a u 50. minute zabio je Furlong na asistenciju Phillipsa. Svaku nadu da WBA može još nešto napraviti ugasio je Dwight Gayle u 82. minuti i tako Newcastleu donio pobjedu.

Aston Villa je s igračem manje u sudačkoj nadoknadi svladala indisponirani Wolverhampton.

Gosti iz Birminghama su do pobjede stigli u 90. minuti nakon što je El Ghazi rutinski realizirao kazneni udarac kojeg je skrivio Semedo. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close