Nakon što je Real oštećen

Sudac Gil Manzano i Bellingham suspendirani na po dvije utakmice

Španjolski nogometni savez suspendirao je u srijedu veznjaka Real Madrida Judea Bellinghama na dvije utakmice, nakon crvenog kartona koji je dobio na utakmici protiv Valencije (2-2) prošle subote.
Sport / Nogomet | 06. 03. 2024. u 23:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Madridski klub, trenutno vodeći u španjolskom prvenstvu ispred drugoplasirane Girone i treće Barcelone, žalio se na ovu kaznu, smatrajući da je sudac napravio pogrešku isključivši Engleza, ali je žalbu odbila stegovna komisija Saveza.

U Valenciji, Bellingham je oštro istupio prema sucu koji je poništio njegov pogodak glavom u sudačkoj nadoknadi, što je moglo donijeti Realu tijesnu pobjedu.

Jesus Gil Manzano je u svom izvješću opravdao isključenje, objasnivši da je "nakon završetka utakmice i još na terenu, igrač trčao prema njemu s agresivnim stavom i vikao na njega."

Bellingham, najbolji strijelac španjolskog prvenstva s 16 golova, tako će propustiti sljedeće dvije prvenstvene utakmice, u nedjelju protiv Celte iz Viga i 16. ožujka protiv Osasune, piše Hina. 

Nakon spornog, za mnoge skandaloznog trenutkma na utakmici Valencia - Real, sudačka komisija Španjolskog saveza donijela je odluku da suca Manzana kazni s dvije utakmice suspenzije dok mu ne bude izrečena konačna presuda koja će biti još teža.

Veliko je pitanje kada će Manzano ponovo dobiti priliku suditi neku od utakmica u Primeri nakon onog što je uradio prije nekoliko noći na Mestalli.

Zanimljivo je da su ga neki bivši suci, a sada stručni eksperti branili i govorili da je donio ispravnu odluku. 

Kopirati
Drag cursor here to close