La Liga

Metež na Mestalli: Nevjerojatan kraj utakmice Valencia - Real

Odličnu utakmicu odigrali su Valencia i Real Madrid u okviru 27. kola Primere, a na kraju utakmice pobjednika nije bilo. Susret je završen remijem, bilo je konačnih 2:2.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2024. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do do 27. minute utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika niti pred jednim golom, a onda domaća ekipa dolazi do prednosti od 1-0.

Vinicius Junior je izgubio loptu, a u nastavku akcije Hugo Duro je imao dosta sreće, te je postigao gol za vodstvo svoje ekipe.

Nisu se gosti uspjeli oporaviti od prvog primljenog pogotka, a već je uslijedio i drugi u njihovoj mreži i to samo tri minute kasnije.

Branič Carvajal htio je loptu vratiti svom golmanu, ali sve je sjajno pratio Yaremchuk, te je presjekao to dodavanje i postigao gol za 2-0.

Ipak, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena gosti stižu do gola. Vinicius Junior je matirao domaćeg golmana u petoj minuti produžetka.

U drugome dijelu Real je u potpunosti preuzeo inicijativu. Bellingham je u 55. minuti primio loptu i imao je čistu situaciju oči u oči s domaćim vratarom. Kao pobjednik iz ovog dvoboja izašao je vratar Mamardashvili.

Valencija je imala dobru priliku u 61. minuti. Diego Lopez je šutirao, ali sjajnu obranu upisao je Andry Lunin.

Vinicius Junior svojim drugim golom u 76. minuti donio je poravnanje Real Madridu, a nakon provjere VAR-a utvrđeno je da se nije nalazio u zaleđu. 

Zanimljivo je da je Valenciji dosuđen jedanaesterac u 92. minuti, ali nakon što je sudac Gil Manzano pregledao snimku, penal je poništen.

Utakmica je produžena sedam minuta zbog teške ozljede braniča domaćih Mouctara Diakhabyja kojem je stradalo koljeno.

Sudac Jesús Gil Manzano pretvorio je kraj utakmice u istinski kaos. Nakon kornera Modrića u zadnjim trenucima, domaći igrači izbacili su loptu, a sudac je pustio nastavak akcije.

Lopte se dokopao Brahim Diaz, ubacio u peterac a Bellingham je glavom pogodio mrežu. Međutim, sudac je svirao kraj dok je lopta bila u letu. Većina komentatora slaže se da sudac tada nije smio svirati kraj, ako je već dozvolio nastavak akcije.

Usijedilo je naguravanje i žestoki prosvjedi ekipe i klupe Reala, što je Bellinghama na kraju koštalo isključenja.

Sažetak utakmice OVDJE

Španjolski ljubitelji nogometa odavno nisu vidjeli ovakvu situaciju u Primeri, a Marca zaključuje kako je ovo eklatantan primjer nedopustive sudačke pogreške. 

     
       Standings provided by Sofascore     

Rezultati:

Petak,

Celta - Almeria 1-0

Subota,

Sevilla - Real Sociedad 3-2
Rayo Vallecano - Cadiz 1-1
Getafe - Las Palmas 3-3
Valencia - Real Madrid 2-2

Kopirati
Drag cursor here to close