Protivnik Zrinjskog ima novog trenera

Stjepan Tomas preuzeo Sheriff Tiraspol

"Olakotna je okolnost što sam pogledao nekoliko utakmica Zrinjskog pa znam kakav nogomet igraju i čemu će težiti. U Mostaru gostujemo već 6. srpnja, što je jako blizu, ali nisam došao ovdje žaliti se na bilo što, nego napraviti posao", kaže Tomas.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2022. u 16:44 Bljesak/Sportske novosti

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protivnik Zrinjskog u prvom pretkolu Lige prvaka od danas ima novog trenera. Kao što je poznato zbog rata u Ukrajini, Yury Vernydub sa svojim pomoćnicima je napustio momčad koju je u finišu sezone vodio Rus Victor Mihailov.

Međutim, u novu sezonu senzacija iz prošle ulazi sa hrvatskim trenerom na klupi, Stjepanom Tomasom. Tomas je do sada radio samo u Turskoj i to u tri kluba (Antalyaspor, Rizespor i Göztepe), u kojima je uvijek imao ulogu "vatrogasca".

Sada preuzima momčad čiji gazda je više nego neugodan i ne trpi prosječne rezultate. I dok u domaćem prvenstvu problema ne bi trebalo biti, pitanje je što može Sheriff Tiraspol napraviti u Europi. Kakve su ambicije, kakav je igrački kadar?

"Svi znamo što je Sheriff napravio u prošloj godini, a i vidjeli smo kako je odigrao protiv Dinama. Prvi dojmovi su - iskreno - nemoguće dobri. Ovdje je kompleks s tri stadiona i još jednim koji je pod krovom. Za trening imamo 12 terena, vrhunski hotel na dispoziciji, sve što poželimo od teretane i liječničkih sadržaja, čak i olimpijski bazen. Ne znam da itko u svijetu ima takve uvjete za rad" rekao je za Sportske Novosti, novi trener Stjepan Tomas. Tomas se dotakao promjena u igračkom kadru.

"Traore je otišao u Ferencvaros, sjećate se kako je briljirao protiv Dinama. Otišao je i Bruno, koji je bio sjajan igrač. Sheriff je bio hit, pa je logično da su otišli neki igrači, jer postoje okolnosti u kojima ni ova momčad ne može zadržati igrače. Došli su neki novi, gledamo da se još do kraja kompletiramo, a ja sam moram dosta brzo upoznati igrače i složiti igru jer nemamo puno vremena".

Prvi vam je suparnik Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu prvaka?

"Olakotna je okolnost što sam pogledao nekoliko utakmica Zrinjskog pa znam kakav nogomet igraju i čemu će težiti. U Mostaru gostujemo već 6. srpnja, što je jako blizu, ali nisam došao ovdje žaliti se na bilo što, nego napraviti posao. Naše su ambicije jako velike", kaže Tomas.

Kopirati
Drag cursor here to close