Nisu kliknuli

Štimac: Hajduk je rupa bez dna, a Slišković se ponašao neozbiljno

"Kad je došao u klub, postavili smo mu jasan uvjet, trebao je donijeti diplomu ili trenersku licencu. Nikad je nije donio, a na klupi nije sjedio kao trener, već kao predstavnik kluba. Da se razumijemo, Slišković je talentiran trener..."
Sport / Nogomet | 29. 05. 2020. u 06:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AIFF / Igor Štimac u društvu Slavena Bilića i Zlatka Dalića

Hajduk je na današnji dan prije 15 godina osvojio posljednju titulu prvaka Hrvatske tako što je na Poljudu pobijedio Varteks sa 6:0.

Trener momčadi tog dana bio je Igor Štimac koji je doslovno uzeo titulu Blažu Sliškoviću jer je bh. stručnjak nekoliko kola prije kraja bio na čelu tablice s tri boda više od Rijeke i četiri od Intera.

Ipak, Štimac i ostatak uprave odlučili su da smijene igračku legendu kluba, a razlog je, kako Štimac kaže za Index.hr, neprofesionalizam.

''Hajduk bi i s njim vjerojatno bio prvak, ali Uprava kluba je zaključila da svojim neprofesionalnim ponašanjem nije zaslužio tu čast. U jednom trenutku ekipu su poharale ozljede, a on je sve dao u ruke pomoćniku Anti Miši. Zatim, kad je došao u klub, postavili smo mu jasan uvjet, trebao je donijeti diplomu ili trenersku licencu. Nikad je nije donio, a na klupi nije sjedio kao trener, već kao predstavnik kluba. Da se razumijemo, Slišković je talentiran trener, jedan je od najzaslužnijih za taj naslov prvaka, ali kao trener ima isti problem koji je imao kao igrač. Zbog toga nikad nije napravio karijeru kakvu je po talentu mogao napraviti'', kaže Štimac.

Foto: Facebook / Blaž Slišković

Slišković i Hajduk su se poslije te sezone godinama povlačili po sudu.

Dinamo je te sezone ispao u ''Ligu za bedaka'', a Hajduk je u siječnju u najslavnijem transferu u povijesti hrvatskog nogometa doveo Niku Kranjčara. Štimac kaže da je sve plaćao svojim novcem.

''Dinamo je ispao u ligu za ostanak, a navijači su pred nas stavili imperativ titule. Isti ti navijači koji zadnjih deset godina ne traže titule nego ideale. Također, imali smo loš odnos s HNS-om i Zdravkom Mamićem jer je pokojni Vlatko Marković bio bolestan. Novca nije bilo, račun kluba je bio blokiran i davao sam svoj novac da klub isplati igračima dugovanja. Franjo Pašalić i ja digli smo kredit od 1,83 milijuna eura da dovedemo Niku Kranjčara, a Hajduk je za taj transfer platio samo PDV, a zatim je prilikom njegove prodaje najviše zaradio. Taj novac nikad nisam dobio natrag niti je on ušao u kasnije preoblikovanje. Već sam tada bio svjestan da je Hajduk bunar bez dna i da taj novac neću nikad vidjeti'', rekao je Štimac.

A netko drugi je rekao "Više ne pratim ni balun jer mi je tlaka / Nikad više igrača ka šta je bija Baka"...

Video: Blaz Sliskovic Hajduk Split
Kopirati
Drag cursor here to close