Ničim izazvano

Transferi četvorice bivših igrača Hajduku bi donijeli više od milijun eura

Četiri hrvatska (bivša, sadašnja i povremena) reprezentativca ovog bi ljeta mogli promijeniti klubove, a na taj način na račun Hajduka došla bi lijepa svota. Radi se o Perišiću, dvojici Kalinića i Pašaliću.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2020. u 22:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Hanza Media / 'Vrag' je uvijek u detalju - klauzule ugovora donose novac...

Kako javljaju Sportske novosti, Hajduk bi ovog ljeta mogao postati bogatiji za nešto više od milijun eura.

Ova vijest sama po sebi nije posebna budući da je zarada na transferima nešto od čega drugi najtrofejniji hrvatski klub živi, ali zanimljivost je što bi zarada mogla doći od igrača koji već godinama nisu dio splitske momčadi.

Naime, četiri hrvatska (bivša, sadašnja i povremena) reprezentativca ovog bi ljeta mogli promijeniti klubove, a na taj način na račun Hajduka došla bi lijepa svota.

Konkretno, Mario Pašalić je praktički gotova priča. Od njegovog transfera iz Chelseaja u Atalantu Hajduku će pripasti 3 posto tržišnog iznosa. Budući da se spominje 15 milijuna eura, Hajduk bi u transferu mogao zaraditi 450 tisuća eura.

Nadalje, tu su i dvojica Kalinića, Lovre i Nikola. Središnji napadač sigurno napušta Romu, a postotak koji će pripasti Hajduku iznosi 3,5 posto. Ako ga Rimljani prodaju za iznos njegove današnja tržišna vrijednost prema Transfermarktu, a ona je  6,8 milijuna eura, Splićani bi u tom poslu zaradili 238 tisuća eura.

Lovre Kalinić također je jedan od onih koji pod svaku cijenu mora napustiti redove svojeg sadašnjeg poslodavca. Njegov status u Aston Villi je takav da ga je klub doslovno spreman pustiti na bilo koji način, a ukoliko dođe do transfera, a ne neke nove posudbe, Splićani bi mogli dobiti dodatnih 112 tisuća eura budući da njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 2,8 milijuna eura, a Splićanima pripada 4 posto od sljedećeg transfera.

Za kraj, tu je i najskuplji 'eksponat' u ovoj priči i potencijalnom plesu milijuna - Ivan Perišić.

Iako nikada nije upisao niti jedan jedini nastup za momčad Hajduka, Perišić bi u klupsku blagajnu mogao donijeti dodatnih 350 tisuća eura.

Njegova vrijednost danas iznosi 17,5 milijuna eura, a od sljedećeg transfera Hajduku pripada 2 posto.

Jasno, svi ovi iznosi imaju uporište samo ukoliko se igrači prodaju za isti iznos koliko iznosi njihova tržišna vrijednost.

Kada se sve zbroji, dolazimo do brojke od 1,15 milijuna eura.

Nema nikakve sumnje da bi u ovoj ekonomskoj situaciji takav novac bio pravi "dar s neba“ za svaki klub, tako i za Splićane, a on bi nekako bio još slađi budući da je riječ o zaradi na igračima koji već godinama nisu nastupali za ekipu s Poljuda.

Kopirati
Drag cursor here to close