U21

Starta Europsko prvenstvo, Hrvatska otvara protiv Ukrajine

"Ukrajina je dobro organizirana momčad s odličnim, individualno jakim napadačima, a snažni su i u visokom presingu. Nije smo Mudryk problem, imaju i drugih dobrih igrača", tvrdi izbornik Hrvatske Skočić.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2023. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeni svih velikih takmičenja, godinama nekako po strani ostaje Europsko prvenstvo za igrače do 21. godine. Nekada važno takmičenje koje se nekako izgubilo u vremenima nogometnog biznisa.

Uostalom, prije nekoliko dana je završeno Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina, koje je ponudilo kako dobrog nogometa tako i kvalitetnih igrača. Skoro neopaženo. Danas u Rumunjskoj i Gruziji počinje Europsko prvenstvo koje kroz četiri skupine i 16 reprezentacija nudi ono najbolje što u ovom trenutku možemo vidjeti u omladinskog nogometu. Tri grada u Gruziji i četiri stadiona, dva u Rumunjskoj i također četiri stadiona će ugostiti sudionike završne smotre.

Hrvatska se nalazi u skupini B, uz domaćina Rumunjsku, Španjolsku i Ukrajinu. Prvi protivnik je baš dana Ukrajina u Bukureštu. Mladu reprezentaciju na Europsko je prvenstvo odveo novi izbornik Dragan Skočić, nasljednik Igora Bišćana. Ukrajinu predvodi zvijezda Chelseaja, Mykhailo Mudryk.

"Ukrajina je dobro organizirana momčad s odličnim, individualno jakim napadačima, a snažni su i u visokom presingu. Nije smo Mudryk problem, imaju i drugih dobrih igrača. Teško je znati tko će se nametnuti, ali radili smo na svojim varijantama i više smo razmišljali o svojoj igri. Morao sam se odlučiti, a teško je donositi odluke s dobrim napadačima. Ljubičić je postigao više pogodaka u ligi, Šimić više za reprezentaciju, a tu su i Beljo i Frigan te sam naposljetku morao donijeti svoju odluku" kaže Skočić.

Skočiću su na raspolaganju svi pozvani igrači, kojima je cilj ponoviti uspjeh prošle generacije te proći skupinu i osigurati mjesto u četvrtfinalu natjecanja. Utakmica mladih reprezentacija Hrvatske i Ukrajine igra se na stadionu Giulesti u Bukureštu, s početkom u 18:00 sati. Pravdu će dijeliti švedski sudac Mohammed Al-Hakim, a drugu utakmicu prvog kola Skupine B igraju Rumunjska i Španjolska, na stadionu Steaue s početkom u 20:45.

Večeras će na dva stadiona u Tbilisiju, igrati u istom terminu Gruzija - Portugal i Nizozemska - Belgija.

Sudionici Europskog prvenstva:
Skupina A: Gruzija, Portugal, Nizozemska, Belgija
Skupina B: Rumunjska, Španjolska, Ukrajina, Hrvatska
Skupina C: Češka, Engleska, Njemačka, Izrael
Skupina D: Norveška, Švicarska, Francuska, Italija

Kopirati
Drag cursor here to close