Nakon drame u Danskoj

Mladi Vatreni izborili Europsko prvenstvo

"Ušli smo loše u utakmicu, ali momci su reagirali fantastično. Kapa im do poda, ostvarili su ogroman uspjeh za naš nogomet, ali i za sebe", izjavio je izbornik Bišćan.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2022. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji termin za odigravanje utakmica Lige nacija, ali i onih prijateljskih, mladim selekcijama (U21) je značio utakmice baraža. Njih osam se borilo za četiri mjesta na Europskom prvenstvu naredne godine, na završni turnir nakon dosta uzbuđenja otišli su Hrvatska, Ukrajina, Izrael i Češka.

Hrvatska je branila 2:1 iz prve utakmice protiv Danske, na kraju je slavila nakon izvođenja jedanaesteraca. Iako je početak utakmice bio loš. Danci su preko O‘Rileya i Frendrupa do dvadesete minute imali prednost od 2:0. Nastavili su Danci prijetiti, bili su bliže trećem golu, ali je Hrvatsku spasio Matanović golom šest minuta prije kraja. Na kraju se pucali jedanaesterci, Dominik Kotarski je skinuo dva i Hrvatska je otišla na Euro.

"Dečki su pokazali da se bore za reprezentaciju svime čime imaju. Kvaliteta nikad nije bila upitna. Ušli smo loše u utakmicu, ali momci su reagirali fantastično. Kapa im do poda, ostvarili su ogroman uspjeh za naš nogomet, ali i za sebe. Ponosan sam na njih, ali bio bih jednako ponosan i da nismo prošli. Pokazali su kako se bori za svoju zemlju. Presretan sam i spremit ćemo se dobro za Euro, ali najprije ćemo proslaviti. Zaslužili smo proslaviti, nije nam bilo lagano u posljednjim utakmicama i zato je ovo sve skupa još slađe" izjavio je Bišćan.

Na isti način putnika na Euro je odlučio duel Republike Irske i Izraela. Izrael je prošao dalje, Irci su od četiri iskoristili samo dva jedanaesterca.

Danylo Sikan je svojim hat trickom osigurao veliki trijumf Ukrajine, dok su Česi sačuvali 2:1 s Islanda.

Europsko prvenstvo se igra od 21.lipnja do 8.srpnja u Rumunjskoj i Ukrajini. Četiri tima s Europskog već uobičajeno idu na Olimpijadu 2024. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close