Mini Vatreni

Moro: Hvala Bogu, BiH i Grčkoj!

"Dečki su pokazali kako se igra za Hrvatsku, prezentirali su hrvatski nogomet na pravi način, efikasno, kombinatorno i ozbiljno", kazao je izbornik hrvatske nogometne U-21 reprezentacije Igor Bišćan nakon pobjede 7-0 protiv Litve
Sport / Nogomet | 17. 11. 2020. u 21:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija je nakon nevjerojatnog raspleta izborila plasmana na EURO koji će se iduće godine održati u Mađarskoj i Sloveniji.

Uoči posljednjeg kola "mladi vatreni" su bili u teškoj, gotovo izgubljenoj situaciji. Nakon što su u Škotskoj odigrali 2-2, a Češka svladala Grčku, bilo je jasno kako je Hrvatska izgubila šanse za prvo mjesto.

Jedina nada za plasman na EURO bila im je progurati se među pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija. No, odabranici izbornika Igora Bišćana nisu ovisili samo i sebi, već o raspletu drugih utakmica.

Mnogo toga se trebalo poklopiti, ali se na koncu sve poklopilo. Kao prvo Hrvatska je u Puli morala pobijediti Litvu sa tri ili četiri razlike zbog što bolje razlike pogodaka.

Premda je nastupila bez Adriana Šempera, Joška Gvardiola, Borne Sose, Darka Nejašmića, Sandra Kulenovića, Lovre Majera, Davida Čoline i Bartola Franjića, Hrvatska je pobijedila Litvu sa 7-0.

Trebala im je i pobjeda Grčke u Ateni protiv našeg izravnog suparnika Škotske kojoj je trebala pobjeda za osvajanje prvog mjesta u skupini. Grčka je slavia sa 1-0 gurnuvši nas na drugo, a Škotsku na treće mjesto.

Hrvatska je pobjedom u Puli, te porazom Škotske, osvojila drugo mjesto u skupini iza Češke, no morala je pričekati rasplet i u ostalim skupinama kako bi doznala hoće li biti jedna od pet najbolje drugoplasiranih reprezentacija.

Među pet su bili sigurno Portugal i Švicarska, a gotovo sigurno i Island kojem je otkazana utakmica s Armenijom.

Za preostala dva mjesta borila su se Hrvatska, Belgija, Rumunjska i Poljska. Hrvatska je uvjerljivom pobjedom protiv Litve preskočila Poljsku, a na koncu nam je još trebao kiks Belgije protiv Bosne i Hercegovine ili Rumunjske protiv Danske.

Pomogla je i mlada BiH vrsta koja je u sjajnom susretu u Sarajevu pobijedila Belgiju sa 3-2.

Belgija je povela, domaćin je potom okrenuo rezultat s tri gola u nizu, da bi Belgija do kraja susreta uspjela tek smanjiti na 3-2.

Uz Hrvatsku plasman na EP izborili su Rusija, Švicarska, Nizozemska, Danska, Španjolska, Engleska, Francuska, Italija, Portugal, Češka, Njemačka, te domaćini Mađarska i Slovenija.

Posljednja dva putnika doznat ćemo nakon što završe sve utakmice.

"Sve se trese u autobusu, pjevamo. Hvala Bogu, BiH i Grčkoj, ali sreća prati hrabre", javio se za 24sata kapetan "mini vatrenih" Nikola Moro.

Kopirati
Drag cursor here to close