Ukrajinci izvršili pritisak

Shakhtar slavio, Mažić nije bio kontrolor

Ukrajinski nogometni savez izvršio je veliki pritisak na UEFA-u da smijeni Mažića za taj susret jer smatraju da je blizak Rusiji.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2023. u 23:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Shakhtar Donetsk je osvoji sva tri boda nakon velikog preokreta u Antwerpenu. Domaći sastav je do 33. minute stigao do prednosti golovima Muje i Balikwishe, međutim u nastavku su Sikan dva puta i Rakitskiy osigurali trijumf svojoj ekipi. S tim da je Alderweireld propustio iskoristiti jedanaesterac u 98. minuti.

Utakmica je imala svoju uvertiru s obzirom na to da je bivši srpski sudac Milorad Mažić trebao je biti kontrolor ali to se nije dogodilo.

Ukrajinski nogometni savez izvršio je veliki pritisak na UEFA-u da smijeni Mažića za taj susret jer smatraju da je blizak Rusiji. S pravom, budući da je Mažić na čelu Sudačke komisije u Rusiji, zemlji koja već više od godinu i pol dana vrši agresiju nad Ukrajinom.

Kao što je poznato, Mažić je dva puta sudio na svjetskim prvenstvima, jednom na europskom, u Ligi prvaka, nakon čega je otišao u Kinu gdje je potpisao dvogodišnji ugovor za 1.140.000 eura, nekih 570.000 po sezoni. U Kini je završio karijeru pa se uputio na Cipar gdje je počeo obavljati određenu ulogu u nogometnom savezu te zemlje.

Od ljeta ove godine, Mazić je imenovan za predsjednika sudačke komisije NS Rusije. Za vrijeme boravka na Cipru, Mažić je imao velikih problema APOEL, najmoćniji ciparski klub, tražio je od tamošnjeg Saveza da smjeni Mažića i smatra ga jednim od glavnih problema tamošnjeg nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close