Majstori preokreta

Spursi su ekipa s najviše karaktera u Europi

Nogometaš Tottenhama su ove sezone 13 od 29 osvojenih bodova uzeli u utakmicama gdje su bili u rezultatskom minusu.
Sport / Nogomet | 13. 11. 2022. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajnim susretom završili su prvi dio sezone Premier lige nogometaši Tottenhama i Leedsa, susretom u kojem je viđeno čak sedam pogodaka.

Gosti su vodili čak tri puta, no Ivan Perišić i suigrači nisu se predavali te su slavili rezultatom 4:3 te uzeli bitna tri boda u borbi za mjesto u Ligi prvaka iduće sezone.

Tri puta gubili

Leeds je poveo u desetoj minuti preko Summervillea, da bi se Tottenham vratio 15 minuta kasnije preko Kanea. Leeds je ipak na odmor otišao s vodstvo, budući da je u 43. minuti pogodio Rodrigo.

Davies je izjednačio u 51. minuti, da bi novo vodstvo Leeds došlo u 76. minuti, ponovno preko Rodriga. Ipak, onda se ukazao junak Rodrigo Bentancur te je pogocima u 81. i 83. minutu donio pobjedu.

Tottenham je tako došao do 29 bodova i otići će na odmor kao četvrtoplasirana momčad ljestvice. No, zanimljivo je vidjeti kako su do tih bodova došli, odnosno potvrditi da ovo što su napravili protiv Leedsa nije slučajnost, piše Gol.hr.

Video: PREMIER LEAGUE (16. kolo): Tottenham - Leeds 4:3 / 12.11.2022.

Majstori preokreta

Naime, 13 od 29 bodova osvojili su u utakmicama gdje su u jednom trenutku susreta gubili.

Već u prvom kolu na njihov stadionu poveo je Southampton, no sve je završilo rezultatom 4:1 za Spurse. Kolo kasnije odigrali su 2:2 protiv Chelseaja nakon što su dva puta gubili, da bi novi preokret došao sredinom rujna. Leicester se usudio povesti u Londonu, no na kraju je kući ispraćen s porazom 6:2.

Uspjeli su Spursi jednom okrenuti i vodstvo protivnika 2:0, na gostovanju u Bournemouthu, a tada je također junak 2:3 pobjede bio Bentancur, i to u 92. minuti. Urugvajac se očito odlučio prezentirao kao čovjek za bitne golove.

Tako je Tottenham i dalje u ozbiljnoj igri za visoke pozicije, iako igru Antonija Contea sve više fanova kritizira. Ovom pobjedom kupio je mir pred odmor, no već od popularnog boxing daya očekivat će se puno bolje partije od njega i njegovih igrača.

Kopirati
Drag cursor here to close