Dugoročno rješenje

Sportaši traže sustavno rješenje za financiranje sporta

Sportaši pokušavaju apelirati na institucije i nadležna ministarstva na svim razinama vlasti, kako bi se vrhunski sport, vrhunski sportaši i olimpijci, te reprezentativne selekcije BiH počele sustavno financirati.
Sport / Nogomet | 09. 04. 2024. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olimpijski odbor Bosne i Hercegovine, sportski savezi u BiH i najuspješniji bh. sportaši odlučili su da kroz kampanju ''Glas sportaša'' potaknu na promjene sustavnog financiranja vrhunskog sporta u BiH.

Kroz ovu kampanju, bh. sportaši pokušavaju apelirati na institucije i nadležna ministarstva na svim razinama vlasti, kako bi se vrhunski sport, vrhunski sportaši i olimpijci, te reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine konačno počele sustavno financirati i tretirati kako zaslužuju.

Tim povodom, jedan od najboljih košarkaša BiH Džanan Musa uputio je poruku u kojoj ističe da bi u BiH bilo mnogo više vrhunskih sportaša kada bi imali odgovarajuću pomoć za svoj razvoj i treniranje.

''Ako smo se mi mučili, ne moraju generacije koje dolaze. Formirajmo posebne fondove za podršku mladim olimpijskim nadama i olimpijcima'', poručio je Musa.

Kopirati
Drag cursor here to close