Liga nacija

Španjolska uvjerljiva protiv Ukrajine; Njemačka i Srbija jedva izvukle remi

U drugom kolu Lige nacija u sklopu grupe 4 lige A, Španjolska je na Alfredo Di Stefano stadionu u Madridu uvjerljivo svladala Ukrajinu s 4:0. Ansu Fati postao je najmlađi strijelac u povijesti Furije.
Sport / Nogomet | 06. 09. 2020. u 23:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EFE / Ansu Fati postao je najmlađi strijelac u povijesti španjolske A vrste

U drugom kolu Lige nacija u sklopu grupe 4 lige A, Španjolska je na Alfredo Di Stefano stadionu u Madridu uvjerljivo svladala Ukrajinu s 4:0.

Furija je povela već u trećoj minuti. Igrač u kojemu mnogi vide budućnost Barcelone, Ansu Fati, u kaznenom je prostoru driblingom izbacio iz ravnoteže protivnika, biva srušen od strane Krivcova i sudac Bastien je pokazao na bijelu točku.

Iz penala je precizan kapetan Sergio Ramos, iako je Pjatov bio jako blizu da obrani njegov udarac u sam kut gola.

U 29. minuti je stiglo povećanje vodstva. Dani Olmo primio je loptu na nekih 30 metara iskosa od gola. Bivši Dinamov napadač odmah gađa visokom loptom kapetana Ramosa, koji nadvisuje, opet Krivcova, te savršenim lukom nakon udarca glavom šalje loptu u mrežu.

Ovim je golom Ramos ušao u povijest kao najbolji strijelac među braničima u reprezentativnom nogometu. On je 23 puta bio strijelcem za svoju reprezentaciju, čim je ujedno i osmi strijelac Furije ukupno.

Dotad je Krivcov bio glavni ukrajinski krivac, ali snašlo ih je i gore.

U 32. minuti Ansu Fati postiže svoj prvijenac u drugoj utakmici za A reprezentaciju. Ukrajinci gube loptu na svojoj polovici. Ona dolazi do Fatija na rubu kaznenog prostora lagano s lijeve strane pogaša mrežu iskusnog Pjatova.

Konačnih 4:0 viđeno je debelo u drugom poluvremenu. Regulion je nabacio zdesna iskosa, loptu je odbila ukrajinska obrana, a Ferrán Torres, igrač koji je nedavno potpisao za Manchester City, s poludistance zakucava za konačni rezutat u 84. minuti.

Ansu Fati je postao najmlađi strijelac u povijesti Furije.

Prethodno je rekord držao Juan Errazquin, gotovo čitavo stoljeće. On je sa 18 godina i 344 dana svojim golom protiv Švicarske 1. lipnja 1925. godine sve do sada odolijevao generacijama mladih Španjolaca. Na toj je utakmici Errazquin postigao hat-trick.

Švicarska i Njemačka odigrale su 1:1 u Baselu. Španjolska je prva na tablici grupe 4 lige A, Ukrajina druga s tri, Njemačka ima dva, Švicarska je četvrta s jednim bodom.

Srbija i Turska odigrale su u Beogradu bez golova.

Srbija je u 49. minuti ostala s igračem manje nakon što je Kolarov dobio isključujući drugi žuti, no ni to nije pomoglo Turcima da do kraja meča postignu pogodak. 

Liga nacija, rezultati i golovi:

Španjolska – Ukrajina 4:0 (Sergio Ramos 3. i 20., Ansu Fati 32., Ferrán Torres 84.)

Švicarska – Njemačka 1:1 (İlkay Gündoğan 14., Silvan Widmer 57.)

Wales – Bugarska 1:0 (Nice Williams 94.)

Mađarska – Rusija 2:3 (Mirančuk 14, Ozdoev 34., Fernandes 46., Sallai 62., Nikolics 70)

Srbija – Turska 0:0

Kopirati
Drag cursor here to close