Liga nacija

Nijemci protiv Španjolske propustili pobjedu korak prije svlačionice

Nakon što je igrač Valencije Jose Gaya zabio za izjednačenje, prvi sljedeći događaj bio je - sučev zvižduk za kraj utakmice. Tako su NIjemci prokockali pobjedu kad su već pomišljali na predstojeće tuširanje.
Sport / Nogomet | 03. 09. 2020. u 22:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dobroj utakmici i derbiju Grupe 4 razreda A novog izdanja Lige nacija, Njemačka i Španjolska su u Stuttgartu odigrali neriješeno 1:1.

Već u 14. minuti je novi igrač Leedsa Rodrigo Moreno imao dobru priliku za goste. Emre Can je jako nespretno vratio nazad jednu loptu, ni kolegama u obrani, ni Kevinu Trappu na golu. B

lizu nje je došao Moreno, no nije ju uspio proslijediti u praznu mrežu s obzirom da mu je Trapp u zadnji čas uklizao s leđa.

A u 51. minuti Timo Werner je odlučio utakmicu. Preciznom je dugačkom loptom za trk nagrađen debitant u dresu njemačke reprezentacije, Robin Gosens.

Jako je lijepu povratnu loptu poslao po zemlji, pustio ju je Julian Draxler jer je vidio da ona ide Timi Werneru, a novi napadač Chelsea, nakon jednog driblinga, puca nisko s poludistance i matira Davida De Geu.

Bilo je još nekoliko šansi nakon toga, a Elf je utakmicu mogao zatvoriti u 61. minuti (Werner) i onda opet u 78. (Niklas Süle).

Španjolci su potom navalili, želeći izbjeći poraz. Ansu Fati je glavom zatresao mrežu u 92. minuti, no gol je poništen radi prekršaja njegovih suigrača u skoku. No u petoj minuti nadoknade, ipak šok za Nijemce.

Iz očaja je nabačena lopta u kazneni prostor, došla desno do Ferrana Torresa, on zavrće u kazneni prostor gdje je glavom najviši Rodrigo. On je dodao loptu do Josea Gaye koji skoro na samoj crti preusmjerava loptu za 1:1.

Zaleđa nije bilo jer je branič Gosens ostao iza pri pokušaju blokiranja centaršuta.

Tako su ove dvije reprezentacije podijelile bodove u grupi u kojoj su još i Švicarska (kod koje Nijemci gostuju za tri dana) i Ukrajina (koja tada ide u goste Španjolcima).

Kopirati
Drag cursor here to close