4:1

Portugal pregazio Vatrene na startu Lige nacija

Portugalci su u prvom poluvremenu deklasirali izabranike Zlatka Dalića, postigavši pritom jedan gol, a u nastavku nisu bili toliko dominantni, no zabili su još dva
Sport / Nogomet | 05. 09. 2020. u 22:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je s 4:1 u gostima kod Portugala u prvom kolu Lige nacija.

Portugalci su u prvom poluvremenu deklasirali izabranike Zlatka Dalića, postigavši pritom jedan gol, a u nastavku nisu bili toliko dominantni, no zabili su još dva, Kad su u igru ušli Brozović, Petković i Perišić Hrvatska je zaigrala bolje, no bilo je to dovoljno tek za Petkovićev počasni gol u sudačkoj nadoknadi.

Već u drugoj minuti zaprijetila je Hrvatska, Kovačić je okomitom loptom proigrao Vlašića, a on je s 18 metara pucao, no izborio je samo udarac iz kuta, iz kojeg se nije rodilo ništa.

Uslijedio je pritisak Portugala, no bez prave prilike sve do 15. minute, kad je uslijedio niz šansi pred hrvatskim golom.

Prvo Domagoj Vida u zadnji trenutak uspijeva blokirati udarac Joao Felixa, kojemu je snalažljivo povratnu loptu ostavio Bruno Fernandes. Tri minute kasnije nizom kratkih pasova opet su do prilike došli domaćini, sad Felix uzvraća asistencijom Fernandesu, kojemu, srećom, loptu oduzima Lovren, a u 19. minuti Livaković brani udarac Joao Cancela, koji je prošao Barišića i vanjskim felšom pokušao svladati hrvatskog golmana.

Nakon što je u 23. minuti udarac Joaoa Felixa okrznuo Vidu i potom našu stativu, u 25. minuti tri vrhunske intervencije Livakovića - prvo je obranio Pepeov udarac glavom nakon kornera s pet metara, onda sa zemlje i drugi njegov pokuša, a za kraj se izborio za loptu u "hrvanju" sa Joaom Felixom na gol-crti.

Nakon što je u 30. minuti Hrvatska napokon prešla centar i Rebić je pokušao nabaciti Kramariću, ispred kojega čisti Felix, uslijedila je u 34. minuti možda najveća od mnogih velikih prijetnji domaćina, ali opet imamo sreće, odličan udarac Raphaela Guerreira s ruba kaznenog prostora pogađa vratnicu, Livakovića u leđa, no odbija se, umjesto u gol, kao što se obično dogodi kad lopta pogodi vratara u leđa, u korner!

Na kraju je u 41. minuti dalekometnim šutem Cancela s 18 metara poveo Portugal, mora se reći, posve zasluženo. S tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme počelo je mirnije, sve dok u 53. minuti Lovren nije srušio Jotu na ulazu u šesnaesterac, srećom "za dlaku" izvan kaznenog prostora. Iz slobodnog udarca izravno je pucao Fernandes, i to preko gola.

Ipak, u 58. minuti iz prve prave šanse u nastavku Jota povećava vodstvo Portugala na 2:0 nakon što je iznimno lako protrčao kroz posve šuplju hrvatsku obranu.

Na 3:0 povisio je Joao Felix u 70. minuti.

Ulaskom Perišića, Brozovića i Petkovića Hrvatska je postala dosta povezanija, pa se čini da je Dalićev eksperiment s posve "zelenim" sastavom neslavno propao. No Ligu nacija izbornik i shvaća kao priliku za malo eksperimentiranja.

Na samom početku sudačke nadoknade svoj šesti gol u devetom nastupu za Hrvatsku postigao je Bruno Petković za ublažavanje poraza, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close