Pedri

Španjolska je prepuna Lopeza i Gonzaleza, ali jedan je zaludio Europu

Nakon utakmice Pedri je pokupio hvalospjeve u medijima diljem Europe. ''Zvijezda je rođena. Pedri je Barcino pojačanje desetljeća'', piše madridska Marca.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2020. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Pedri, 17-godišnji veznjak kojem predviđaju veliku karijeru

Za 17-godišnjeg Ansua Fatija znalo se već prošle sezone da je budućnost Barcelone i čudo od djeteta. Njemu se ove sezone pridružio još jedan sjajni tinejdžer, Fatijev vršnjak Pedri Gonzalez Lopez.

Pedri je stigao ovoga ljeta kao veliki talent iz Las Palmasa. Tamo je prošle sezone u drugoligaškoj konkurenciji odigrao 36 utakmica, zabio četiri puta i sedam puta asistirao.

Ove sezone pokazuje da je već spreman za najveće pozornice. U Ligi prvaka zabio je u debiju protiv Ferencvaroša, a u europskom klasiku protiv Juventusa počeo je od prve minute.

Nije Pedri bio nimalo impresioniran pozornicom, važnošću utakmice i veličinom protivnika: odigrao je sjajnu utakmicu u pobjedi 2:0, a posebno se istaknuo lijepim potezom u 34. minuti. Iznio je loptu iz svog šesnaesterca i prodao ''rulet'' u stilu Zinedinea Zidanea. 

Nakon utakmice Pedri je pokupio hvalospjeve u medijima diljem Europe. ''Zvijezda je rođena. Pedri je Barcino pojačanje desetljeća'', piše madridska Marca.

Katalonski mediji, očekivano, natječu se tko će smisliti jače pohvale. Hvale ga i poraženi Talijani, koji mogu samo zapljeskati nakon takve izvedbe protiv perjanice njihova nogometa.

"Maloljetnik koji je povukao Barcu. U prvom startu pokazao je karakter, tehniku i stabilnost", piše Gazzetta dello Sport.

Barcelona je Pedrija kupila za svega pet milijuna eura. Nakon niza promašenih i preskupih transfera posljednjih godina, kupovina Pedrija mogla bi biti putokaz novoj upravi koja će uskoro zasjesti u klupske urede.

Kopirati
Drag cursor here to close