Barca se budi

Važni bodovi za Barcelonu: Dembele i Messi dokrajčili zbunjeni Juventus

Barcelona je slavila kod Juventusa 2:0, a pogotke za katalonski sastav zabili su Dembele i Messi. U istoj skupini Ferencvaroš i Dynamo Kiev igrali su 2:2.
Sport / Nogomet | 28. 10. 2020. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Lionel Messi odigrao je protiv Juventusa u svome stilu

Juventus i Barcelona odigrali su u drugom kolu grupe G Lige prvaka derbi kola, a slavili su Katalonci s 2:0.

Druga je ovo pobjeda za Barcu u Ligi prvaka nakon što su u prvom kolu slavili protiv mađarskog Ferencvaroša.

Počelo je žestoko. Vratnicu je pogodio igrač koji je u zadnje vrijeme pod velikom paljbom kritika, Antoine Griezmann.

U 14. minuti Leo Messi je odlično prebacio loptu visokom ''svijećom'' skroz na drugu stranu do Ousmanea Dembelea, poprilično daleko uz aut-liniju.

Francuz koji u zadnje vrijeme igra sve bolje, prišao je kaznenom prostoru, namjestio se na desnu nogu, pucao, a lopta se sretno odbila neobranjivo za Szcesznyja.

U 35. minuti gosti su mogli povećati vodstvo preko Dembelea i Griezmanna no Szczeszny se istaknuo, ovaj puta s dvostrukom obranom.

Napomenimo kako je napadaču Stare dame Alvaru Morati poništeno ni manje ni više nego tri gola, sva tri radi zaleđa.

U nastavku je Barcelona bila puno bliže drugom pogotku nego Juve izjednačenju, pogotovo preko prilika Messija i Griezmanna.

Zadnjih pet utakmica Barcelona je potvrdila tri boda iz Torina. Najprije je Merih Demiral dobio drugi žuti karton, samo 15 minuta nakon prvog, nakon što je u jednom driblingu dao si predug for i u namjeri da dođe do lopte pokosio Miralema Pjanića.

Potom je Leo Messi u prvoj minuti sudačke nadoknade potvrdio pobjedu od 2:0, nakon što je asistirao mladom Ansuu Fatiju, a Bernardeschi, koji je ušao netom prije, srušio Barcina napadača tik što je ušao u kazneni prostor.

Juventus nakon toga više nije imao ni snage ni inspiracije za popraviti dojam.

Kijevski Dynamo je golovima Cigankova (28') i De Pene (41') vodio 2:0 protiv Ferencvaroša u gostima, ali su do kraja utakmice Nguen (59') i Boli (90') uspjeli poravnati na 2:2.

Kopirati
Drag cursor here to close