Nakon drame

Sosa se kaje

Sosa je želio uzeti njemačko državljanstvo kako bi mogao nastupati za "elf", no njegov pokušaj je propao jer ne ispunjava uvjete po FIFA-inom statutu.
Sport / Nogomet | 13. 05. 2021. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Borna Sosa

Hrvatski nogometaš Borna Sosa kojem nije uspio pokušaj promjene reprezentacije, poslao je priopćenje Hrvatskom nogometnom savezu, medijima i javnosti u kojem naglašava kako je donio pogrešnu odluku i pritom ispao naivan, te kako neće bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju se doveo.

Podsjetimo, Sosa je želio uzeti njemačko državljanstvo kako bi mogao nastupati za "elf", no njegov pokušaj je propao jer ne ispunjava uvjete po FIFA-inom statutu. Za komplikacije u "slučaju Sosa" zaslužno je novo pravilo Međunarodne nogometne federacije (FIFA) po kojem igrač ne može dobiti pravo igranja za novu reprezentaciju ako je zadnji nastup za sadašnju imao nakon što je napunio 21 godinu.

Sosa je posljednji put za hrvatsku U-21 reprezentaciju zaigrao u studenom prošle godine protiv Škotske sa 22 godine, devet mjeseci i 22 dana.

"Proteklih se dana u mom životu dogodilo mnogo toga što je na meni ostavilo traga, posebno na mojoj sportskoj karijeri. Neću bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri vjerovao da činim ispravnu stvar. Donio sam pogrešnu odluku i pritom ispao naivan," istaknuo je Sosa.

Branič njemačkog bundesligaša Stuttgarta je istaknuo kako kao i svaki sportaš sanja nastupe na velikim natjecanjima.

"Sanjam ih i dalje, bez razmišljanja o novcu ili drugim materijalnim vrijednostima, a sanjam naravno i nastupe na europskim i svjetskim prvenstvima," priznao je naglasivši kako je odgovornost za ovu situaciju samo njegova.

"Odgovornost za ovu situaciju je samo moja, od pogrešnog shvaćanja što mi komuniciraju iz Hrvatskog nogometnog saveza, pa do odluke koju sam donio, očigledno motiviran da do cilja stignem drugim, možda i kraćim putem."

Sosa je u hrvatskom dresu debitirao 2012. godine i do sada je za mlađe uzraste odigrao 56 utakmica.

"Bilo je tu boljih i lošijih nastupa, ali ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu. Odluka koju sam donio bila je pogrešna i za nju sam trebam snositi odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i izbornici smatraju da unatoč svemu mogu pridonijeti uspjehu naših reprezentacija, ja ću se njihovom pozivu odazvati i staviti na raspolaganje. Na kraju, ovim se putem iskreno ispričavam hrvatskoj (sportskoj) javnosti, navijačima hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu kojem zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i korektnosti koju su mi pokazali u ovoj situaciji," poručio je Sosa, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close