Južna Koreja promijenila odluku

Son je od jučer službeno mlađi godinu dana!

Prema sada bivšem sustavu, svakoj bebi bi se odmah pri rođenju upisala jedna godina jer su uračunali i vrijeme provedeno u majčinoj utrobi.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2023. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne nije riječ o pogrešci, jednostavno je vlast u Južnoj Koreji donijela odluku prema kojoj su svi njeni građani službeno mlađi godinu ili dvije. Radi se o tome da je azijska država ukinula tradicionalan i nepopularan način izračuna starosti i prihvatila je standarde koji vrijede u ostatku svijeta.

Prema sada bivšem sustavu, svakoj bebi bi se odmah pri rođenju upisala jedna godina jer su uračunali i vrijeme provedeno u majčinoj utrobi. Uz to bi im se dodala po jedna godina svakog prvog siječnja. Najveća "nepravda" dogodila bi se za bebe koje su rođene krajem kalendarske godine. Primjerice, dijete rođeno 31. prosinca bi tog dana "navršilo" jednu godinu, a već idući dan bi mu bio novi rođendan.

Tako se događalo da djeca samo dva dana nakon rođenja službeno imaju dvije godine. Najbolji korejski nogometaš Heung-Min Son će tako umjesto 32 godine, koje bi 8. srpnja napunio po starom zakonu, sada imati 31 godinu. Tamošnji mediji pišu kako će to biti važno kod sportaša zbog registracija, ali i određivanja služenja obveznog vojnog roka.

Kopirati
Drag cursor here to close