Prvak uvjerljiv

Sloboda povela i doživjela debakl u Čitluku

HŠK Zrinjski nastavio je s pobjedama i nakon što je osigurao titulu. U Čitluku je s 4:1 poražena tuzlanska Sloboda.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2023. u 16:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda su bodovi puno više potrebniji gostima iz Tuzle, nogometaši Zrinjskog nisu ništa prepustili slučaju. Kako je i najavio, Krunoslav Rendulić malo je "ispremiješao" sastav Zrinjskog, no i takva ekipa slavila je sigurnu 4:1 pobjedu.

Ipak, na utakmici je povela Sloboda. Najbolja obrana lige primila je gol već u osmoj minuti. Vratar Marko Marić spetljao se, izgubio loptu, a spretni Saša Maksimović pogodio je nebranjenu mrežu za iznenađujuće vodstvo Slobode.

Ipak, Zrinjski je preokrenuo već do poluvremena. U 14. minuti Amer Bekić ubacio je s lijeve strane, a Franko Sabljić iz voleja pogađa za 1:1. Već do 28. minute bilo je 2:1.

Mladi Antonio Prskalo iskoristio je lošu reakciju obrane i asistirao Matiji Malekinušiću koji pogađa za 2:1. U drugom dijelu Malekinušić je bio asistent, a za 3:1 pogodio je Nemanja Bilbija, za svoj 23. gol u sezoni.

Unatoč vrućini domaćin je do kraja konstantno napadao i u 84. minuti zabio četvrti pogodak. Silvio Ilinković ostavio je povratnu loptu Tomislavu Kišu, a ovaj postigao četvrti prvenstveni gol u dresu Zrinjskog.

Kiš je nešto kasnio bio blizu i drugom današnjem pogotku, no u posljednji čas obrana Slobode blokirala je njegov udarac.

Kopirati
Drag cursor here to close