Prvak bez rezultatskog imperativa

Zrinjski "kroji" borbu za ostanak, Rendulić: "Gledamo samo sebe"

HŠK Zrinjski osigurao je titulu prvaka Bosne i Hercegovine, pa će subotnju utakmicu protiv Slobode igrati bez rezultatskog imperativa.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2023. u 11:58 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Raspored Zrinjskog poklopio se tako da prvak igra redom protiv ekipa koje se bore za ostanak. Plemići će tako do kraja igrati protiv Slobode, Sloge, Leotara i Tuzle, redom ekipa koje se grčevito bore za svaki bod.

"Borba za ostanak će završiti kao završi, a mi gledamo samo sebe. Fokusirani smo na Slobodu i na našu izvedbu. Sve što želimo je upisati novu pobjedu", poručio je uoči subotnje utakmice (15 sati) trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Ipak, hrvatski trener zadovoljno čeka novu obavezu nakon što je u prošlom kolu osigurana titula. 

"Napravili smo što smo trebali i što je bilo očekivano. Osigurali smo naslov matematički, ali ostala su četiri prvenstvena kola i treba ih završiti kako smo igrali cijeli polusezonu, a ja se nadam da će tako biti", dodao je Rendulić.

U Čitluk stiže tuzlanska Sloboda koja je prva ispod crte koja znači ostanak, ali koja je u prošlom kolu slavila u tuzlanskom derbiju.

"Sloboda je u nezavidnoj situaciji, no stižu na valu optimizma i pobjede u derbiju te sigurno da planiraju ostati neporaženi".

Rendulić je u prošlom kolu imao puno problema s igračkim kadrom, no uoči ove utakmice situacija je bolja. 

"Bilo je je tada puno upitnika. Neki su igrali zaliječeni, kao Zlomislić i Bilbija, a drugi su već duže vrijeme izvan stroja. Sada je situacija bolja, ali vidjet ćemo poslije treninga. Međutim, treba biti pametan u ovim preostalim utakmicama i malo podijeliti minutažu. Neki su iznijeli puno utakmica, igrali gotovo sve minute i sigurno da ćemo podijeliti minutažu", zaključio je Krunoslav Rendulić. 
 
Utakmica između Zrinjskog i Slobode igra se u subotu u 15, a prijenos je na Moja (MY) TV. 
Kopirati
Drag cursor here to close