Trener iz Srbije prognozira

Simović: Hamrun je veliki favoriti nakon prve utakmice

Sa sedmoricom standardnih reprezentativaca, startera, s pravom kuje šampionske planove. Iskustvo igranja na međunarodnom nivou, garant je timske efikasnosti", tvrdi Simović.
Sport / Nogomet | 28. 07. 2022. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladimir Simović baš kao i trener Hamruna Branko Nišević, već duže vremena živi i radi na Malti. Simović je šestu godinu u Balzanu
gdje obavlja ulogu sportskog direktora. Izuzetno dobro poznaje stanje u tamošnjem nogometu, pa je najavio današnje revanš utakmice klubova sa Malte. Pored susreta Radnički Niš - Gzira United, Simović se dotakao duela Hamrun - Velež.

"Hamrun je jedan od glavnih favorita za titulu, tipičan prototip razvoja malteškog nogometa. Sa sedmoricom standardnih reprezentativaca, startera, s pravom kuje šampionske planove. Iskustvo igranja na međunarodnom nivou, garant je timske efikasnosti. Pobjeda nad Araratom 4:1, iz prvog kola, pečat je kvalitete Hamruna. Revanš, nakon 1:0 na Grbavici, stavlja malteški tim u poziciju apsolutnog favorita u susretu sa Veležom i "viđenog" rivala boljem iz duela Levski – PAOK", rekao je za Sportklub, Simović.

Kopirati
Drag cursor here to close