Neočekivani poraz

Velež poražen od malteškog Hamruna

Velež i Tuzla City pretrpjeli su poraze u prvim susretima drugog pretkola UEFA Konferencijske lige.
Sport / Nogomet | 21. 07. 2022. u 22:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Veleža doživjeli su vrlo neugodno iznenađenje i poraženi su od malteškog Hamrun Spartansa na Grbavici rezultatom 0:1 u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige.
 
Počelo je neočekivano otvoreno. Na visoki izlazak igrača Veleža, gosti odgovaraju dugim loptama pa opasno prijete. Ćosić je pogriješio, Dodo šutira, ali Bogdanović brani.
 
Na drugoj strani je u šansi Hasanović, ali šutira pored gola. Nakon Hasanovića prijeti i Haskić ali lopta ide pored gola.
 
Gosti uglavnom najviše problema stvaraju dugim loptama, u nekoliko navrata zadnja linija Veleza je u problemima.
 
U 25. minuti Hasanović je ponovo u prilici ali slabo šutira. Na isteku prvih pola sata gosti dolaze do vodstva.Dosuđen je slobodan udarac, šut Mashikea nekako zaustavlja Bogdanović, ali lopta se stative odbija do Guillaumiera koji pogađa za 0:1.
 
Do kraja poluvremena Velez je nešto pokušavao ali je to bilo poprilično jalovo. Gosti su nastavili u svim ritmu ali se odmora rezultat nije mijenjao.
 
Mučenje Veleža se nastavilo u drugom dijelu. Gomila grešaka, pogrešnih dodavanja, poklonjenih lopti koje gosti pravim čudom nisu iskoristili. A imali su prilika i to nekoliko dobrih. Osim je mijenjao ali Velež nije mogao ozbiljnije zaprijetiti sve do 83. minute kada Pantelić šutira alil golman Bonello brani.

Posljednju priliku na utakmici je imao Haskić ali njegov šut zaustavlja golman Maltežana.

Po prikazanom u prvoj utakmici Velež će teško proći dalje.

Istim rezultatom je Tuzla City poražen u gostima od nizozemskog AZ Alkmaara.

Uzvratni susreti igraju se za sedam dana.

Kopirati
Drag cursor here to close