Nakon prve utakmice protiv Hamruna

Osim: Nismo vladali situacijom na terenu

"Jer dok god budemo držali utakmicu u jednom takvom ritmu, bez golova oni neće biti komotni. Jer oni nisu toliko dobri da mogu igrati bez greške, uostalom griješili su i u ovoj prvoj utakmici", dodao je Osim.
Sport / Nogomet | 22. 07. 2022. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očito su u taboru Veleža očekivali da će se momčad Amara Osima uspjeti zagospodariti terenom, da će imati posjed, da će gosti eventualno svoje prilike tražiti iz nekih kontri, međutim stvari su se jako brzo promijenile u prvih 4-5 minuta.

Jedna duga lopta na otvaranju je pokazala igračima Hamruna da mogu igrati. Kako Velež nije zabio u sljedećem napadu, pa ni nekim narednim situacija, gosti su uhvatili zraka i pričekali jednu situaciju. Koja je dosta slična nekim iz revanš dvoboja protiv Alashkerta. Prekid, centrašut, gužva i gol. Što je Velež više riskirao udrugom dijelu, tako su gosti imali više obećavajućih situacija na drugoj strani.

Na kraju je poraz od momčada sa Malte za mnoge navijače Veleža tragedija, međutim, tu je desetak stranaca, to više nisu amateri, to je momčad sa glavom repom i Veležu će biti izuzetno teško u revanšu. Iako nadoknaditi gol zaostataka bez obzira na sve, nije nemoguća misija. Pod uvjetom da na terenu Rođeni budu nešto sasvim drugo u odnosu na prvi duel.

"Sigurno nije bio plan da igramo na duge lopte, ali nismo dovoljno vladali situacijom. To su osjetili i igrači, jer kad ne vladaš situacijom nisi siguran na terenu i to je veliki problem. Braniti se uvijek možeš, ali da bi igrao moraš vladati terenom, a mi to nismo radili. Uvijek ima dodir viška, nesigurnost, malo fali samopouzdanja, malo si nesiguran, ali nismo mogli sigurno više, jer je protivnik pokazao da je tu i da će čekati svaku našu grešku" istako je Osim nakon utakmice, te se dotakao i revanš susreta.

"Vidjeli smo koliko oni mogu, koliko su dobrim u nekim stvarima, koliko loši. Imaju taj gol prednosti, igraju na terenu koji im više odgovara, koji je plastična podloga i ne bih se složio da su kako kaže njihov trener šanse 50-50, ali ako budemo dovoljno koncentrirani da možemo utakmicu držati u nekom nazovimo ga ravnopravnom ritmu, onda gol može pasti i na jednoj i na drugoj strani. Pokušat ćemo stvoriti jednu ravnopravnu utakmicu u kojoj ćemo mi zabiti gol. Jer dok god budemo držali utakmicu u jednom takvom ritmu, bez golova oni neće biti komotni. Jer oni nisu toliko dobri da mogu igrati bez greške, uostalom griješili su i u ovoj prvoj utakmici", dodao je Osim.

Kopirati
Drag cursor here to close