Vodio 300 utakmica u Serie A

Simone Inzaghi ruši rekorde, nadmašio je sve trenerske velikane

Simone Inzaghi je u ponedjeljak vodio svoju 300. utakmicu u Serie A i stigao do 179. pobjede, što znači da je slavio u gotovo 60 posto utakmica, što nije uspjelo nikome od velikih trenerskih imena.
Sport / Nogomet | 06. 03. 2024. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Inter Milan / Nogometni trener Simone Inzaghi

Milanski Inter je u ponedjeljak svladao Genou 2-1, stigao do 12. uzastopne pobjede u svim natjecanjima i devete u nizu u Serie A čime se dodatno približio 20. naslovu prvaka Italije.

Čak 15 bodova prednosti imaju Nerazzurri ispred drugoplasiranog Juventusa nakon 27 odigranih kola.

Aktualni viceprvak Europe na početku sezone u Serie A nije glasio kao favorit za naslov prvaka, prije svega zbo oglaska velikog broja iskusnih i standardnih prvotimaca.

San Siro napustili dugogodišnji stožerni igrači poput Marcela Brozovića, Romelua Lukakua, Edina Džeke, Andrea Onane, Milana Skriniara, a ne treba zanemariti ni odlaske važnih rotacijskih igrača poput Danila D'Amrbosia, Robina Gosensa, Roberta Gagliardinija, Joaquina Corree, Dalberta, Samira Handanovića...., piše sportski portal Germanijak.

Inter je od prodaje igrača zaradio 130 milijuna eura, a investirao je 'samo' 72 milijuna eura, što je nikakva cifra s obzirom da je u crno-plavi dio Milana stiglo 16 novih igrača, a jedini transfer veći od 10 milijuna eura bio je onaj Benjamina Pavarda iz Bayerna.

Nakon vrlo prometnog prijelaznog roka, Simone Inzaghi, Giuseppe Marotta, Piero Ausilio i uprava kluba složili su respektabilnu momčad, a posebno korisnim pokazali su se Marcus Thuram koji je stigao iz Borussije Mönchengladbach kao slobodni igrač.

Davide Frattesi koji je došao na posudbu iz Sassuola uz obavezu kupnje idućeg ljeta za ukupnu cifru od 33 milijuna eura, te Yann Sommer koji je suvereno preuzeo jedinicu kluba.

Osim 15 bodova prednosti ispred Juventusa, Inter je ove sezone osvajač Superkupa i blizu je plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka (u prvoj utakmici pobijedili su i nadigrali Atletico Madrid s 1-0). Jedina 'mrlja' u ovoj sezoni je ispadanje iz Coppe od Bologne. 

Najveće zasluge tom uspjehu idu treneru Intera, Simoneu Inzaghiju koji je ne toliko skupom momčadi u ove ubrzo će tri sezone na klupi Nerazzurra ostvario toliko uspjeha da njegovo taktičko i trenersko umijeće ne može doći pod znak upitnika.

Iako na naslov prvaka još uvijek čeka (ne bi ga trebao ispustiti ove godine) u prve dvije sezone svojeg mandata na klupi Intera osvojio je Coppu i Supercoppu, a prošle sezone igrao je i finale Lige prvaka. U tom periodu, Inter je oba puta Serie A završio kao viceprvak, a ove mu se smiješi i naslov.

Simone Inzaghi je u ponedjeljak vodio svoju 300. utakmicu u Serie A i stigao do 179. pobjede, što znači da je slavio u gotovo 60 posto utakmica.

Koliko je to nevjerojatan i moćan taj podatak potvrđuju sljedeće brojke:

Carlo Ancelotti je u prvih 300 utakmica u Serie A zabilježio 172 pobjede. Massimo Allegri 171, a Maurizio Sarri 165.

Legendarni trener Intera Helenio Herrera je peti sa 164, a Inzaghi je iza leđa ostavio još nekoliko velikana: Giovannija Trapattonija (160), Roberta Mancinija (158), Fabija Capella (158), Antonija Contea (138).

OPŠIRNIJE

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close