Prijeti raspad

Sheffield Wednesday došao do ruba

Porezna nacionalna uprava dala je Sheffield Wednesdayu rok od dva tjedna da isplati dug težak dva milijuna funti. Sada Chansiri traži pomoć navijača.
Sport / Nogomet | 01. 11. 2023. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada davno su bili veliki klub. U prošlom stoljeću su dominirali, uzeli četiri naslova prvaka, dva puta zaredom obranili titule. Na klupi ove ekipe u prošlosti su sjedila velika imena poput Jack Charltona, Howarda Wilkinsona, Trevora Francisa. Nekada su dres ovog kluba nosili Chris Waddle, Des Walker, Marc Degryse, Paolo Di Canio i Benito Carbone, međutim od stare slave se ne živi.

Živi se od novca kojeg u ovom klubu ima sve manje. Posljednjih devet godina klub je bio u rukama tajlandskog poduzetnika Dejphona Chansirija koji ga je očito doveo do ruba. Porezna nacionalna uprava dala je Sheffield Wednesdayu rok od dva tjedna da isplati dug težak dva milijuna funti. Sada Chansiri traži pomoć navijača.

"Ako 20 tisuća ljudi sakupi po 10 funti - doći ćemo do traženog iznosa i mislim da time možemo riješiti problem. Taj novac bi ‘pokrio‘ i porez i plaće i ako to učinimo do 10. studenog mogli bismo izbjeći zabranu transfera u iduća tri prijelazna roka. Ako navijači ne razumiju, ja tu ne mogu pomoći. Ovdje sam devet godina, klub je dio mog života i ne razumijete koliko mi je to važno", dodao je Chansiri čija je obitelj prema Forbesovim podacima "teška" 575 milijuna dolara i 42. najbogatija na Tajlandu.

Sheffield Wednesday godinama životari po nižim ligama, ove godine su se probili do Championshipa, međutim tamo su za sada na posljednjem su mjestu sa svega osvojenih šest bodova u 14 kola. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close