Tragedija

Poginuo vlasnik Millwalla John Berylson

Millwall je jedan od kultnih klubova engleskog nogometa prepoznatljiv po svojim navijačima. Još tamo 1967. godine, Millwallu je od strane FA naređeno da pod hitno mora postaviti visoku žicanu ogradu koja ce razdvajati publiku od terena.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2023. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnik i predsjednik slavnog engleskog kluba Millwalla, John Berylson, je preminuo u 70. godini života nakon "tragične nesreće" koja se dogodila u utorak, priopćili su iz kluba. Američki biznismen je u Millwall prvi puta došao još 2006. godine, a u klubu nisu otkrili o kakvoj se nesreći radi.

"Kolektivno slomljena srca i s najdubljim žaljenjem javljamo da je preminuo naš voljeni vlasnik i predsjednik, John Berylson. John, koji je prošli mjesec proslavio 70. rođendan, je život izgubio u tragičnoj nesreći u utorak ujutro i naše su misli s njegovom suprugom Amy, njegovo troje djece, Jennifer, James i Elizabeth, i ostatku
obitelji Berylson", napisali su iz Millwalla pa nastavili:

"Johnova iznenadna i tragična smrt će nesumnjivo utjecati na sve one koji su imali sreće da ga upoznaju. Bio je zaista velik čovjek, nevjerojatno predan svojoj obitelji i osoba ogromne velikodušnosti, topline i dobrote. Živio je život iz priča, pun boja i radosti i bio je beskrajno pažljiv prema drugima s nepresušnom željom da
podijeli svoja znanja i iskustva kako bi pomogao ljudima."

U klubu su se prisjetili svih rezultata koji su ostvareni od dolaska Johna.

"Pod Johnovim strastvenim vodstvom Millwall je ispisao velike uspjehe i postao stabilan klub. Otkako je prvi put došao u klub 2006. godine vodio nas je kroz neke od najvećih trenutaka u povijesti Millwalla i njegov utjecaj je bio ogroman. John je pričao i o novoj sezoni i viziji za budućnost, a svaki budući uspjeh će biti njemu na spomen i čast. To će biti njegovo nasljeđe. John je uživao u klupskom statusu i mentalitetu. Poistovjećivao se s vrijednostima kluba i obožavao navijače Millwalla. Bio je odan svojem radnom kolektivu i njima i navijačima će sigurno nedostajati", poručili su iz Millwalla pa navijače uputili da se upišu u knjigu žalosti.

"Počivaj u miru, John, i hvala ti. Bio si voljen i obožavan", zaključuju iz Millwalla.

Millwall je jedan od kultnih klubova engleskog nogometa prepoznatljiv po svojim navijačima. Još tamo 1967. godine,
Millwallu je od strane FA naređeno da pod hitno mora postaviti visoku žicanu ogradu koja ce razdvajati publiku od terena. Razlog za to bio je napad Millwallovih "bootboysa" na suca utrakmice Millwalll - Aston Vlila, koji je pri neriješenom rezultatu dosudio sumnjiv penal za goste. Utakmica je jedva privedena kraju, a sudac je uspio preživjeti linč.

Popularna "Jazbina" stadion, Millwalla je godina bio poprište
žestokih sukoba, gostujući navijači su ga kako se kaže zaobilazili u širokom luku, jer su "Bushwackersi", "F troop", a posebno skupina "Treatment" bili nemilosrdni.

Kopirati
Drag cursor here to close