Ratno prvenstvo, Shakhtar prvak

VIDEO I Jovičević: Povijesna titula

Naravno da je ova titula za Shakhtar posebna, jer je osvojena u ratnim uvjetima, klubovi su ostali do kraja čvrsti, trenirali su i igrali, bez obzira na odlazak velikog broja igrača i prvenstvo će narednog vikenda biti privedeno kraju.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2023. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvanično prvenstvo nije završeno. Ostalo je još jedno kolo prije kraja, ali je prvak poznat. To je Shakhtar iz Donetska koji je u presudnoj utakmici savladao direktnog konkurenta Dnipro-1 3:0 za bijeg na nedostižnih osam bodova  prednosti. Utakmica je igrana na stadionu u Lvivu, zaključena je općom tučnjavom, ukupno je pokazano šest crvenih kartona.

Video: Shakhtar - Dnipro 

Naravno da je ova titula za Shakhtar posebna, jer je osvojena u ratnim uvjetima, klubovi su ostali do kraja čvrsti, trenirali su i igrali, bez obzira na odlazak velikog broja igrača i prvenstvo će narednog vikenda biti privedeno kraju.

Mediji u Hrvatskoj su kontaktirali Igora Jovićevića koji je dan nakon osvajanja naslova dobrim dijelom proveo na jednoj od stanica kijevske podzemne željeznice, jer grad Kijev bio pod granatama.

"Uoči sezone nismo bili favoriti, imali smo momčad za negdje peto mjesto, ali Šahtar je uvijek Šahtar, bez obzira tko za njega igra, pritisak je lud, uvijek moraš pobijediti. No moraš se moći nositi s tim, ako ne znaš kako, odi raditi u McDonald‘s, možda baš tamo budeš zaposlenik mjeseca. Ovo je povijesna titula Shakhtara, najteže osvojena ikada", rekao je trener kluba iz Donetska, Igor Jovićević.

Posebno je emotivan bio Dario Srna, sportski direktor kluba.

"Ostali smo bez stručnog stožera i 14 igrača, bez ulaganja, ali nismo odustali. Nismo odustali jer smo mi Shakhtar iz Donetska! Zahvaljujemo predsjedniku države Volodimiru Zelenskom, koji je dopustio igranje nogometa i jasno dao do znanja da u ovo teško vrijeme moramo igrati u Ukrajini. Moramo zahvaliti i predsjedniku Ukrajinskog saveza Andriju Pavelku, kao i svim predsjednicima klubova koji u današnjoj teškoj situaciji ulažu dušu, srce i novac u klubove i ukrajinski nogomet. I velika zahvalnost našem predsjedniku Rinatu Ahmetovu, koji nikad ne napušta svoj narod i jako voli svoju obitelj, što se nije predavao i što je vjerovao u momčad. Zahvalni smo i ukrajinskim borcima koji su zaštitili našu zemlju i dali nam priliku da radimo što volimo", naglasio je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close