Srna: Shakhtar je klub bez adrese

Shakhtar Donetsk i Metalist Kharkiv otvorili sezonu u Ukrajini

Ovo je bila prva utakmica za bodove u Ukrajini nakon prekida prošle sezone. Od tada do danas su prošla 254 dana. Sve utakmice će se igrati u Kijevu gdje je i najmirnije, za organizaciju utakmica potrebne su posebne mjere.
Sport / Nogomet | 23. 08. 2022. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinci nisu odustali. Iako je veći dio zemlje u ratu, nogometna lopta se opet kao simbol otpora zakotrljala na pojedinim terenima, gdje je to moguće u ovom trenutku.

Prvu utakmicu sezone igrali su Shakhtar Donetsk i Metalist Kharkiv 1925. Igralo su Kijevu, završilo je 0:0, ali je sigurno rezultat nije bio u prvom planu iako je naravno bio prvenstveni duel. U prvom dvoboju nove sezone zaigrala su samo dva internacionalca, oba u sastavu iz Donetska.

Svih 90 minuta odradili su hrvatski nogometaš Neven Đurasek i Brazilac Lucas Tayor. Kod gostiju je na klupi bio jedino Brazilac Wendel.Mudryk je imao najbolju priliku za domaće, pogodio je prečku u 75.minuti. Početni udarac je izveo ranjeni ukrajinski vojnik.

Ovo je bila prva utakmica za bodove u Ukrajini nakon prekida prošle sezone. Od tada do danas su prošla 254 dana. Sve utakmice će se igrati u Kijevu gdje je i najmirnije, za organizaciju utakmica potrebne su posebne mjere. Svaki stadion na kojem će se igrati utakmice mora imati u krugu manjem od 500 metara sklonište gdje bi se skrili sudionici utakmica u slučaju proglašenja zračne opasnosti tijekom samih susreta. Prije početka prvenstva, za BBC je govorio Dario Srna, direktor Shakhtara

"Prvo, jako sam sretan zbog obnove ukrajinskog prvenstva, ali sam isto tako svjestan i konstantno oprezan. Naši igrači treniraju bez obzira na sve. Nogometaši mogu na sat, dva zaboraviti na trenutnu situaciju i igrati nogomet. Ako se oglase sirene, moramo svi otići na parking i čekati 15, 20 minuta. Tako pokazujemo da smo svi isti", dodaje Srna pa podsjeća na činjenicu da borba traje već osam godina.

"Za nas je rat počeo 2014., a ne u veljači ove godine. Izgubili smo naš rodni grad Donetsk, navijače, stadion, kuće. Izgubili smo apsolutno sve što smo imali. Postali smo klub bez adrese."

Nakon utakmice Shakhtar - Metalist, Veres Rivne je minimalno slavio protiv Chornomorets Odessu golom Dakhnovskog iz penala. Zorya je bila vrlo uvjerljiva protiv Vorskle 3:1. Nazaryna i dva puta Bezborodko su bili strijelci za Zoryu, dok je jedini gol na drugoj strani uspio postići Oliynyk s bijele točke.

Kopirati
Drag cursor here to close