Prvi čovjek Shakhtara

Palkin: Menadžeri nam kradu igrače

"Sada imamo do kraja lipnja da dogovorimo s igračima prodaju ili posudbu stranim klubovima, što je jednostavno nemoguće. FIFA nije pomogla ukrajinskim klubovima tim propisima" tvrdi Palkin.
Sport / Nogomet | 26. 06. 2022. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Ukrajine je uspjela odigrati dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Klubovi će uskoro na europsku scenu i pitanje je kako će izgledati. Dynamo Kyiv, Shakhtar Donetsk i ostali koji su to mogli su se izvukli iz Ukrajine, igrali su humanitarne utakmice, pokušavali ostati u kakvoj takvoj formi.

Međuti, veliki broj igrača napušta ili su napustili ukrajinske klubove u strahu za svoju bodućnost s obzirom da se liga tamo sigurno neće igrati u dogledno vrijeme. Sada se oglasio Sergi Palkin, direktor Shakhtara koji kaže kako trenutačnu situaciju najviše koriste agenti, odnosno nogometni menadžeri.

"Svi pokušavaju iskoristiti ovu situaciju, a tko se najviše trudi? Menadžeri. Neki od njih pokušavaju nas uništiti, ukrasti nam igrače. Kontaktiraju druge klubove te im govore da nam ne plaćaju jer će igrači postati slobodni, samo platite meni (agentu) i zaboravite na klub. Ne možete zamisliti što se događa. Pokušavaju manipulirati situacijom" pojasnio je Palkin.

FIFA je nedavno proširila pravila privremenih propisa o stranim igračima u Ukrajini i Rusiji, koja su donijeta kako bi oni usred teške situacije samostalnije mogli odlučivati žele li nastaviti s radom u tim zemljama. Ako do kraja mjeseca ne dogovore drugačije sa svojim klubovima, moći će jednostrano raskinuti ugovore u idućih godinu dana.

"Sada imamo do kraja lipnja da dogovorimo s igračima prodaju ili posudbu stranim klubovima, što je jednostavno nemoguće. FIFA nije pomogla ukrajinskim klubovima tim propisima. Naprotiv, pogoršala je našu situaciju u pregovorima s igračima. Moć odlučivanja o suspenziji ugovora sada je u rukama agenata igrača. Postoje ljudi koji tvrde da su uz Ukrajinu, ali ne misle to ozbiljno. Postoji igrač kojeg smo pokušali kupiti. Htjeli smo ga dovesti na rate i dali smo garancije, jer je trenutačno teško, ali smo rekli da ćemo sve platiti za godinu dana. Taj klub mi je dao toliko dug popis zahtjeva da sam samo pomislio: "Iskreno, zaboravi," kaže Palkin.

Kopirati
Drag cursor here to close