Prvenstvo starta 23. kolovoza

Kako će se igrati u Ukrajini?

" Izgleda da će otvaranje prvenstva biti u Kyivu, a ove ostale utakmice ćemo igrati u Lvovu. Inače, prvenstvo će se igrati i u Užgorodu. Svatko je birao neku svoju bazu", pojasnio je Jovičević.
Sport / Nogomet | 15. 07. 2022. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako u ovom trenutku izgleda još uvijek pomalo nevjerojatno za zemlju koja je u ratu, Ukrajinci se pripremaju za početak novog prvenstva. Naravno da je veliki broj igrača, stranaca napustio ovu zemlju, što je posebno vidljivo na primjeru Shakhtara iz Donetska, Dynama iz Kyiva ali i nekih drugih momčadi. Opet sa druge strane, Shakhtar je već nekoliko godina u " izbjeglištvu", daleko od svog stadiona, pa je za ovaj klub to donekle i uobičajna situacija.

Međutim, rat je, padaju granate, pitanje je kako će sve izgledati. Novi trener Shakhtara Igor Jovićević je pojasnio za "Sportske Novosti" kako će to izgledati ili kako izgleda u ovom trenutku.

" Prvo kolo prvenstva starta 23. kolovoza, na dan nezavisnosti Ukrajine. Mi ćemo biti stacionirani u Varšavi, trenirat ćemo u kampu Legije. Stanovanje igrača biti će individualno, neki će u stanove, neki će ostati u hotelu, kako god netko želi. Također, Ligu prvaka ćemo igrati na stadionu Legije. Izgleda da će otvaranje prvenstva biti u Kyivu, a ove ostale utakmice ćemo igrati u Lvovu. Inače, prvenstvo će se igrati i u Užgorodu. Svatko je birao neku svoju bazu. Tu ćemo samo odigrati utakmice, a onda ćemo se opet vratiti u Varšavu. To je zasad tako zamišljeno, ali možda se to i promijeni za mjesec dana. Ogromna je želja Saveza da se igra nogomet, da narod skrene misli s rata, a mi predstavljamo sport, na neki način i ukrajinski narod, kroz najveću moguću scenu kao što je Liga prvaka. To me posebno motiviralo, Shakhtar na najvećoj sceni, u Ligi prvaka je i najveća simbolika" pojasnio je Jovičević čija momčad se trenutačno nalazi u Rotterdamu.

O tome koliko je opasno ili ne igrati u Ukrajini kaže:

" Navikne se čovjek na sirene za uzbunu. Postoje i skloništa, pazi se na sigurnost. Nakon sedam do deset minuta kad se čuju sirene imaš vremena za skrivanje i odlazak u skloništa. Osigurani su nam i podzemni parkinzi, gdje se osjećaš sigurno. Da, uvjeti su svakako specifični. U zapadnom dijelu Ukrajine i u Užgorodu, na granici s Mađarskom, nije zasad opasno. Inače, tri kluba su sigurna za Europu, Shakhtar, Dynamo i Dnjipro, za ulazak u Konferencijsku ligu ili Europsku ligu bore se Vorskla i Zorja. Ako se Vorskla i Zorja plasiraju, onda bi tih pet klubova igralo nekoliko krugova prvenstva u Varšavi. Pa bi tako taj prvi krug odradili između sebe, a nakon toga bi vidjeli situaciju. No, kalendar nije do kraja specificiran, sve ovo što govorim je plan", zaključio je Jovičević.

 

Kopirati
Drag cursor here to close