Raketa popucao

Sevilla puna bijesa: Ljutiti Rakitić sipa optužbe na suđenje

"To jako boli jer su sudačke odluke obilježile današnju utakmicu. Iskreno, to je odlučilo putnika za finale. Jako boli, teško je pronaći objašnjenje za to", kazao je Ivan Rakitić nakon poraza Seville u polufinalu Kupa kralja.
Sport / Nogomet | 04. 03. 2021. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Ivan Rakitić

Ivan Rakitić nije bio zadovoljan suđenjem nakon poraza Seville od Barcelone s 3:0 u polufinalu Kupa kralja. Sevilla je imala dva gola prednosti pred uzvratnu utakmicu, a Barcelona ih je nakon produžetaka izbacila iz ovog natjecanja.

"Ljutiti smo, tužni... Borili smo se do kraja i imali priliku izboriti finale sve do posljednje minute", rekao je Rakitić.

Pored toga što su ljutiti na sebe same, Rakitić ističe kako su ipak sudačke odluke usmjerile tijek utakmice.

"Razumijem da je to vrlo komplicirano, ali ako ima toliko kamera, to mora pomoći. Ponekad je teško razumjeti te odluke. Istina je da to jako boli jer su sudačke odluke obilježile današnju utakmicu. Iskreno, to je odlučilo putnika za finale. Jako boli, teško je pronaći objašnjenje za to. Tumačenje nije jasno ni nama ni ljudima pred TV ekranima. Boli jer se momčad borila. Nismo zaslužili da ovako završi utakmica“, požalio se hrvatski veznjak.

Najviše ga je zasmetalo što sudac nije dosudio jedanaesterac u 100. minuti nakon što je Clement Langlet igrao rukom u kaznenom prostoru. 

"Nema veze je li bilo namjere da igra s rukom ili nije. Svako igranje rukom u 16 metara je penal. Kriterij oko toga ostaje nejasan i šteta što nam se dogodila takva odluka. Moramo se što prije smiriti i psihički vratiti. Ovo je veliko razočaranje jer smo bili jako blizu finala", komentirao je dalje Rakitić.

"U ime cijele momčadi, ispričavam se navijačima. Igrati finale u našem gradu bilo bi nevjerojatno, željeli smo ga pokloniti našim ljudima u ovim teškim vremenima. Željeli smo da zajedno to proslavimo i radujemo se. Ali neka shvate da je momčad imala isti entuzijazam kao i oni. Borili smo se do kraja i nikada nećemo odustati. Ustat ćemo još jači i pokušat ćemo dati navijačima radost da se ovo što prije zaboravi“, zaključio je Raketa.

Kopirati
Drag cursor here to close