Copa del Rey

Barcelona u finalu Kupa kralja, Ocampos pucao Sevilli u koljeno

Barcelona je napravila podvig u polufinalu Kupa kralja i izbacila Sevillu ukupnim rezultatom 3:2. Pique je u 94. minuti pogodio za produžetak, a prethodno je Ocampos zapucao penal za Sevillu.
Sport / Nogomet | 04. 03. 2021. u 00:05 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U uzvratnom susretu polufinala španjolskog nogometnog Kupa kralja Barcelona je na Camp Nou nakon produžetaka pobijedila Sevillu sa 3:0, nadoknadivši tako poraz 0:2 iz prve utakmice.

Još dugo će nogometaši Seville žaliti za prilikom koju su propustili na Camp Nou. Andalužani su ispustili 2:0 iz prve utakmice, promašili su kazneni udarac, u samoj završnici ostali bez igrača, a drugi gol primili su u četvrtoj minuti nadoknade.

Barcelona je povela u 12. minuti krasnim golom Ousmanea Dembelea. Francuski napadač je s ruba kaznenog prostora pogodio desne "rašlje" pored nemoćnog Tomasa Vaclika. Domaćin je mogao anulirati zaostatak iz prve utakmice u 67. minuti, no Jordi Alba je na Dembeleov ubačaj pogodio vratnicu.

Sevilla je u 73. minuti imala priliku sve riješiti kada je Oscar Mingueza srušio Lucasa Ocamposa, a sudac Jose Sanchez pokazao na bijelu točku. Argentinac je sam izveo kazneni udarac i to očajno. Marc-Andre ter Stegen je lakoćom zaustavio njegov udarac, javlja Hina.

Novi udarac gosti su doživjeli u sudačkoj nadoknadi kada je Fernando isključen zbog drugog žutog kartona. U akciji koja je uslijedila Barca je preko Gerarda Piquea zabila za 2:0 i tako izjednačila rezultat iz prve utakmice gurnuvši susret u produžetak.

S igračem više Barca je već u 95. minuti stigla do prednosti. Alba je ubacio, a Martin Braithwaite, koji je ušao u 89. minuti, na prvoj stativi zabio za 3:0.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Sevillu od 54. minute.

Barcelona će u finalu igrati protiv pobjednika susreta Levante - Athletic Bilbao, a prva utakmica je završila 1:1.

Rezultati:

Barcelona - Sevilla 3:0 (Dembele 12, Piquet 90+4, Braithwaite 95)
(prva utakmica 0:2)

U četvrtak:
Levante - Athletic Bilbao
(prva utakmica 1:1)

Kopirati
Drag cursor here to close