Palanački stil

Sestra Cristiana Ronalda bezobzirno udarila po Luki Modriću

Cristiano je u 12 odigranih utakmica postigao 15 golova, uz tri asistencije, a bio je ujedno i najbolji strijelac Lige prvaka. Modrić je pak postigao tek jedan pogodak u 11 utakmica, upisavši jednu asistenciju.
Sport / Nogomet | 31. 08. 2018. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katia Aveiro je sestra Cristiana Ronalda i toj dami nije nimalo drago što je njezin braco ovaj put ostao bez priznanja, a dobio ga je Luka Modrić, koji je sinoć na UEFA-inoj gala priredbi u Monacu proglašen najboljim igračem Europe.

Katia je na Instagramu predočila statistiku po kojoj ''svatko sam može izvući zaključak", jer Cristiano je u 12 odigranih utakmica postigao 15 golova, uz tri asistencije, a bio je ujedno i najbolji strijelac Lige prvaka. Modrić je pak postigao tek jedan pogodak u 11 utakmica, upisavši jednu asistenciju.

Čini se kako bi upravo Cristiano Ronaldo, koji je čitave svoje karijere ''iznenađen i uvrijeđen", trebao kazati članovima svoje obitelji, sadašnjem klubu Juventusu i menadžeru Mendezu da ne bi trebalo pisati negativno o izboru Modrića za najboljeg igrača u Europi ove godine.

Prvo, skupa su igrali u Realu i zajednički osvajali trofeje zbog kojih je u pravili Ronaldo godinama nagrađivan, a Modrić i njemu i drugima bio vrijedan vodonoša.

Drugo, ovo nije priznanje za najboljeg strijelca, nego za najboljeg igrača općenito. A ove godine je Luka Modrić doista odigrao na razini koju je teško ponoviti. Za razliku od njega, Ronaldo uopće nije igrao u polju, nego je vrebao priliku za postizanje gola. U tome je on doista puno bolji od Modrića, ali ovo priznanje, rekosmo, nije za najboljeg strijelca.

Osim toga, Cristiano Ronaldo je već nekoliko puta dobivao pojedinačna priznanja na račun marketinga i po volji nogometnih moćnika, a Leo Messi, kojemu su te nagrade ''oduzete'', nikada se nije osvrtao na ovakav način, tolerirajući čitavu kampanju ljudi iz bližeg okruženja protiv kolege koji je nagrađen.

"Modrić najbolji u Europi. Bio je jedan od ključnih igrača Reala na putu do obrane Lige prvaka te kao kapetan vodio Hrvatsku do velikog finala s Francuskom. Osvojio je nagradu s velikim brojem glasova ispred Ronalda i Salaha, a bit će i jedan od velikih favorita za osvajanje Zlatne lopte", konstatira L'Equipe, najugledniji sportski list iz zemlje svjetskih nogometnih prvaka.

Ako bi netko trebao postavljati pitanja o izboru najboljeg, onda L'Equipe zasigurno dolazi u obzir. Ali, Francuzi priznaju da je Luka ipak najbolji, bez obzira što su oni svjetski prvaci.

Kopirati
Drag cursor here to close