Važni bodovi za Herthu

Šestica u Dortmundu, Freiburg lovi Ligu prvaka

I dok se dva velikana njemačkog nogometa bore za grčeviti opstanak, Freiburg lovi Ligu prvaka. Trenutačno ima 51 bod, koliko je sakupio RB Leipzig, dok je Bayer Leverkusen treći sa 52 boda.
Sport / Nogomet | 16. 04. 2022. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bundesligaši su ove subote igrali utakmice 30. kola. Borussija Dortmund je potopila Wolfsburg, Hertha je uzela vrijedna tri boda u gostima kod Augsburga, dok je Köln u gostima nadigrao Borussiu Mönchengladbach.

Unatoč velikom broju ozlijeđenih i odsutnih, Borussia je do poluvremana zatrpala mrežu Wolfsburga. Mrežu su pogađali Rothe, Witsel, Akanji, Can i Haaland i to sve do 38.minute. U nastavku utakmice Haaland podiže na 6:0 da bi Baku postavio konačnih 6:1.

Hertha je upisala važnu pobjedu u borbi za opstanak i izašla je iz zone ispadanja. Slavila je u gostima kod Augsburga s 1:0 golom Suata Serdara s početka drugog poluvremena. Kako je Stuttgart odigrao 0:0 kod Mainza, Hertha je barem u ovom kolu pobjegla jedno mjesto iznad crte jer sada ima 29 bodova na 15. mjestu, dok je Stuttgart mjesto ispod s jednim bodom manje.

I dok se dva velikana njemačkog nogometa bore za grčeviti opstanak, Freiburg lovi Ligu prvaka. Trenutačno ima 51 bod, koliko je sakupio RB Leipzig, dok je Bayer Leverkusen treći sa 52 boda. Danas je Freiburg sredio Bochum kojem su presudili Kübler jednim i Sallai sa dva gola.

U duelu Borussie Mönchengladbach i Kölna gosti su imali raspoloženu trojku Modeste - Kainz - Ljubičić koja je svoj posao obavila do 34. minute. Embolo je samo ublažio poraz Borussie. Köln je šesti, mogao bi vrlo lako u Europu.

Kopirati
Drag cursor here to close