Bišćan zadovoljan

Šest od šest mladih Vatrenih

Lukas Kačavenda pogodio je za vodstvo u 14. minuti s gotovo 20 metara, u 41. je Bartol Franjić bio precizan glavom nakon ubačaja Luke Sučića koji je u 55. realizirao jedanaesterac za 3:0.
Sport / Nogomet | 17. 11. 2021. u 00:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tportal.hr / Lukas Kačavenda, mladi reprezentativac Hrvatske

Šest od šest, to je učinak izabranika Igora Bišćana u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023. godine. Pobjednički niz nastavili su u Riedu pobjedom nad Austrijom 3:1.

Bila je to još jedna sjajna, suverena predstava nove nadarene generacije hrvatskih nogometaša. Lukas Kačavenda pogodio je za vodstvo u 14. minuti s gotovo 20 metara, u 41. je Bartol Franjić bio precizan glavom nakon ubačaja Luke Sučića koji je u 55. realizirao jedanaesterac za 3:0.

Austrijanci se nisu predavali, u 67. minuti smanjio je Schmid i to je dodatno razbuktalo susret. Marinu je Nemeth skinuo loptu s gol-crte, na drugoj je strani Adamu pogodio stativu, a Kotarski obranio zicer Schmidu…

Hrvatska je preživjela taj period i sačuvala vrijednu pobjedu koja joj širom otvara vrata Eura.

Mladi Vatreni ostaju vodeći u skupini A s maksimalnih 18 bodova, slijede Norveška s 15, Austrija s 12, Finska s deset, Azerbajdžan s jednim bodom te Estonija bez boda.

"Što mogu reći - šest utakmica, šest pobjeda, dečki su stvarno fenomenalni, fenomenalna grupa. Od prvog dana rastu, od prvog dana rade na sebi i zajedništvu i užitak je biti s njima, užitak ih je gledati", kazao je izbornik hrvatske mlade reprezentacije Igor Bišćan.

Norveška s 2:1 u gostima svladala Azerbajdžan, dok je Finska ranije s 1:0 kod kuće bila bolja od Estonije.

Kvalifikacije se nastavljaju u ožujku sljedeće godine kada Hrvatsku čekaju dva domaća susreta s Austrijom i Finskom. Nakon toga u lipnju za kraj ciklusa gostuje u Norveškoj i Estoniji.

Pobjednik skupine izravno ide na Euro, a drugoplasirani mora u dodatne kvalifikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close