Hrvatska U-21

Red Bull dao Bišćanu krila: Zabili Sučić i Šimić

Luka Sučić, igrač Red Bull Salzburga, je u 10. minuti pogodio za 1-0. U svom reprezentativnom debiju Sučić je zabio iz slobodnog udarca, s 20-ak metara...
Sport / Nogomet | 03. 09. 2021. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Mlada reprezentacija Hrvatske

Hrvatski nogometni reprezentativci do 21 godine u novi kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo (2023.) su startali pobjedom.

Na domaćem terenu, u Velikoj Gorici, Hrvatska U-21 je svladala vršnjake iz Azerbajdžana 2-0.

Luka Sučić, igrač Red Bull Salzburga, je u 10. minuti pogodio za 1-0. U svom reprezentativnom debiju Sučić je zabio iz slobodnog udarca, s 20-ak metara, uz pomoć živog zida.

Nije se dugo čekalo na drugi pogodak pa je u 24. minuti za 2-0 pogodio Roko Šimić, također igrač Salzburga, koji je proslijedio u mrežu loptu upućenu od Stipe Biuka, piše Gol.hr.

Foto: HNS / Luka Sučić, nogometaš Red Bull Salzburga

Nakon drugog pogotka uslijedilo je razdoblje igre u kojem je Hrvatska U-21 držala loptu, ali je manje prijetila, dok je Azerbajdžan uglavnom bio nemoćan napraviti bilo što konkretno.

U drugom poluvremenu se nastavilo u ustaljenom ritmu. Hrvatska U-21 je imala posjed, ali su napadačke ambicije ipak splasnule.

Iduća utakmica koju će odraditi mladi hrvatski nogometaši je gostovanje kod Finske u Oulu (7. rujna u 17 sati).

Na Europsko prvenstvo U-21 direktno će se plasirati devet pobjednika skupina kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija. Preostalih osam drugoplasiranih momčadi igraju dodatne kvalifikacije za odlazak na Euro.

Kopirati
Drag cursor here to close