Četvrti hat trick u 19 utakmica

Haaland show

Istovremeno je Norvežanin prvi igrač koji je ostvario četvrti hat trick, u 19 utakmica. Prije njega je to bio Ruud van Nistelrooy koji je za isti broj golova morao igrati 65 utakmica.
Sport / Nogomet | 22. 01. 2023. u 20:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Erling Haaland je ponudio navijačima Manchester Cityja "One Man Show". City je sredio Wolverhampton 3:0, sva tri gola su djelo norveškog napadača. Na njegov prvi gol se čekalo do 40. minute, kada Mahrez proigrava De Bruyneu koji iz prve ubacuje i pronalazi glavu Haalanda za 1:0.

Nakon svega četiri minute igre u nastavku već je bilo 2:0. Gündogana je u kaznenom prostoru sapleo Neves, pa je odgovornost preuzeo Haaland. Pet minuta kasnije gostujući vratar Jose S je neshvatljivo dodao loptu u noge Mahrezu u kaznenom prostoru, a Alžirac je nesebično proigrao Haalanda za njegov treći pogodak na utakmici.

Niti jedan igrač nije zabio više golova na domaćem terenu u jednoj sezoni Premiershipa za Man City od Erlinga Haalanda, koji je sada na 16 golova u 11 nastupa na Etihad Stadiumu ove sezone. Istovremeno je Norvežanin prvi igrač koji je ostvario četvrti hat trick, u 19 utakmica. Prije njega je to bio Ruud van Nistelrooy koji je za isti broj golova morao igrati 65 utakmica.

Danas su još igrali u Engleskoj Leeds i Brentford, završilo je na kraju 0:0.

Kopirati
Drag cursor here to close